6 πράγματα που κάθε κοπέλα έχει θυσιάσει για μια σχέση που δεν άξιζε μία!

 


Τα λάθη είναι για να γίνονται και πάλι καλά δηλαδή, γιατί σε άλλη περίπτωση δε θα μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο σωστή ήταν η απόφαση να τερματίσουμε μία σχέση μέχρι να έρθει η επόμενη που θα είναι χίλιες φορές καλύτερη.

Τα νιάτα μαζί με το πάθος δημιουργούν ένα συνδυασμό ακαταμάχητο, αφού λόγω ηλικίας παίρνουμε αποφάσεις τις οποίες δεν μπαίνουμε στον κόπο να αναλύσουμε ιδιαίτερα, μιας και το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί, αντί της λογικής.

Είναι καλό να τα ζεις όλα στα άκρα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά. Και θα πληγωθείς και θα κλάψεις και θα μετανιώσεις. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κι από την στιγμή που οι προσδοκίες σου δε συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα, θα υπάρξουν φορές που θα θυσιάσεις πράγματα για κάποιον που νόμιζες ότι είναι σημαντικός, αλλά εν τέλει θα αποδειχθεί ότι δεν άξιζε και τόσο:

#1 Τον πολύτιμο χρόνο σου

Όταν ζεις μία κατάσταση και δεν είσαι από τη μεριά των «έξω», οι οποίοι είναι αντικειμενικότεροι, βιώνεις τα πάντα στο μεγαλείο τους. Αναγνωρίζεις την πτώση, τα σημάδια και τα καμπανάκια κινδύνου, αλλά δίνεις ξανά και ξανά ευκαιρίες με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Ναι, αυτά μπορεί να αλλάξουν, οι άνθρωποι όμως όχι. Και τελικά, μονάχα εσύ αναλώνεσαι και σπαταλάς τον χρόνο σου, ενώ εκείνος δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο.

#2 Τον ίδιο σου τον εαυτό

Όταν περνάς άσχημα στη σχέση σου, είναι λογικό να αντιδράσεις κάπως. Αλλάζεις συμπεριφορά, γίνεσαι πιο κλειστή, πιο κυκλοθυμική και λυπημένη, ξεσπάς στους γύρω σου και γενικότερα δεν είσαι η αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου. Ακόμη χειρότερα είναι όταν παλεύεις να βρεις έναν τρόπο να δουλέψει η όλη σχέση, προσπαθώντας να αλλάξεις τον εαυτό σου και ρίχνοντας τις ευθύνες πάνω σου. Εκεί είναι που χάνεις εντελώς την προσωπικότητά σου, προκειμένου να σώσεις κάτι που δεν έχει μέλλον.

#3 Τις ανάγκες σου

Όταν πηγαίνουν όλα στραβά στα ερωτικά σου, από ένα σημείο και μετά αναρωτιέσαι μήπως το πρόβλημα βρίσκεται σε εσένα. Μήπως έχεις τον λεγόμενο μαλακομαγνήτη! Μην κοροϊδεύεις όμως τον εαυτό σου, ξέρεις ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σταμάτα να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους. Τα πάντα είσαι εσύ και οι επιλογές σου. Υποτίθεται ότι ο κόσμος συνάπτει σχέσεις για να είναι χαρούμενος, να περνάει όμορφα, να νιώθει ασφάλεια και να μοιράζεται συναισθήματα. Όταν όλα αυτά δε σου λένε κάτι και οι ανάγκες σου δεν ικανοποιούνται, φεύγεις μακριά, απλά πράγματα!

#4 Τα ιδανικά σου

Όλοι μας έχουμε κάποιες αξίες και ιδανικά, που θεωρούμε ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί. Κάποιος μπορεί να έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την απιστία, άλλος τη ζήλια, άλλος την γκρίνια. Αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όταν αναγκάζεσαι όμως να συμβιβάζεσαι, κάπου χάνεις τα ιδανικά σου και υποχρεώνεσαι να αποδεχτείς μία κατάσταση που δε σε ικανοποιεί. Μην είσαι ανεκτική. Να διεκδικείς αυτά και αυτούς που σου αξίζουν.

#5 Την ηρεμία σου

Καταλαβαίνεις ότι η σχέση σου είναι καταδικασμένη, όταν πλέον είσαι περισσότερο ανήσυχη, νευρική και στενοχωρημένη παρά ερωτευμένη και χαρούμενη. Αν η σχέση σου βγάζει προς τα έξω το χειρότερό σου εαυτό και σε αναγκάζει να είσαι διαρκώς στην τσίτα, χαλώντας την ηρεμία σου, να τη βράσεις! Για ποιο λόγο να μένεις μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Μήπως δε θα βρεις κάποιον καλύτερο; Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι καλύτερος από κάποιον που σου δημιουργεί τόσα αρνητικά συναισθήματα, δε νομίζεις;

#6 Τους φίλους σου

Σε όλους μας συμβαίνει πού και πού αυτό. Είναι λογικό όταν είμαστε φουλ ερωτευμένοι να πέφτουμε με τα μούτρα στη σχέση μας, γιατί πολύ απλά θέλουμε να τη ζήσουμε όσο περισσότερο γίνεται και επειδή δε χορταίνουμε τον άλλο! Το κακό είναι όμως να απομακρυνόμαστε από τους φίλους μας για να κάνουμε το χατίρι σ’ έναν άνθρωπο, που από τη μία δεν το αξίζει κι από την άλλη δεν κάνει καμία προσπάθεια να το ανταποδώσει. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Όταν χωρίσεις, ποιον θα έχεις δίπλα σου να σε κανακέψει αν τους έχεις κάνει όλους πέρα;


https://www.neopolis.gr/