Τα σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις !


Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες και συχνά οι συζητήσεις που γίνονται είναι διερευνητικές. Λογικό. Προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Ναι, αλλά πώς θα είμαστε σίγουροι ότι ο άλλος απέναντί μας είναι ειλικρινής κι όλα όσα μας λέει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;


Ρίξε μία ματιά στον ακόλουθο μίνι οδηγό προκειμένου να εντοπίσεις και να ελέγξεις εάν λέει ψέματα ή όχι.


Ήταν παντού και πουθενά


Συνήθως οι παθολογικοί ψεύτες έχουν μία ιστορία για όλα. Τους έχουν συμβεί τα πάντα, έχουν εμπειρία στα πάντα και γενικά έχουν ζήσει τα πάντα. Αναφέρουν τα γεγονότα με τόσο πειστικό τρόπο που τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι υπαρκτά. Ωστόσο, εάν μετά από λίγες μέρες ή ώρες, και χωρίς να το περιμένει, ρωτήσεις κάτι σχετικό, μάλλον θα εντοπίσεις κενά, ανακρίβειες και ξεχασμένα σημεία.


Και ανακατεύουν και ξεχνούν

Εκπληκτικοί παραμυθάδες, αλλά συχνά πυκνά μπλέκουν και άλλα πρόσωπα μέσα στις ιστορίες τους. Αυτό κάνει τα συμβάντα να φαίνονται μεν υπαρκτά, αλλά δυσχεραίνει τη θέση τους. Δεν χρειάζονται τρομερές παρεμβάσεις. Απλά την επόμενη φορά που θα ερωτηθούν για το συγκεκριμένο θέμα, το πιο πιθανό είναι να έχουν ξεχάσει πως δεν ήταν μόνοι στην ιστορία ή να μπλέξουν άλλα πρόσωπα, διαφορετικά αυτή τη φορά.


Μυστικοπάθεια φουλ

Εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τους αρέσει να φαίνονται μυστικοπαθείς. Για τους περισσότερους όμως αυτό μάλλον είναι ένα ανησυχητικό χαρακτηριστικό στον άλλον. Όταν βγαίνεις με κάποιον, πόσο μάλλον όταν έχει ξεκινήσει και η σχέση σας, πρέπει να είστε ανοιχτοί μεταξύ σας. Ναι, το προσωπικό κομμάτι είναι επίσης σημαντικό, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Εάν κάποιος είναι υπερβολικά κρυψίνους σχετικά με τους φίλους του, τη δουλειά του, την οικογένειά του ή άλλες πτυχές της ζωής του όπου δεν θα έπρεπε να είναι, τότε μάλλον τα καμπανάκια ηχούν. Άκουσέ τα.


Μία δικαιολογία για όλα

Μία στο τόσο είναι εντάξει, μπορεί να συμβεί, αλλά δε γίνεται να υπάρχει μία δικαιολογία για όλα. Και δυστυχώς οι ψεύτες έχουν μπόλικες από αυτές. Χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να αποφύγουν κάθε ευθύνη, ό,τι κι αν γίνει. Δεν εξετάζουν τις συνέπειες, ούτε αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ευθύνη. Έχουν απλά ένα σάκο με δικαιολογίες και τραβούν για να καλύπτουν τα πάντα. Ακόμη κι εκείνα που δεν χρειάζονται.

Author: Danai Gerasi