Είναι το καλύτερο παιδί, αλλά δε σε ελκύει.

 


«Είναι πολύ καλό παιδί, αλλά…»

Αυτή τη φράση την έχω ακούσει τόσες πολλές φορές που πλέον ξέρω που καταλήγει. Είμαι σίγουρη πως την έχεις ακούσει κι εσύ! Ξαφνικά μια φίλη μου γνωρίζει ένα πολύ καλό παιδί, έχει όλα όσα επιθυμούσε να έχει ο μέλλοντας σύντροφος της, αλλά… αλλά δεν την ελκύει.  Για κάποιο λόγο δεν θέλει και δεν μπορεί και η ίδια να εξηγήσει το γιατί. Παιδιά συμβαίνει.  Εντάξει. Ότι και να λέμε, είναι και αυτά μες τη ζωή…

Η λέξη κλειδί για μένα εδώ είναι η λέξη «χημεία». Αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας, όσο καλό παιδί και αν είναι, όσο και αν σου κάνει τα χατίρια, στο friendzone θα μείνει. Μην του δίνεις άλλες ελπίδες, άκου με που σου λέω. Το παιδί ενδιαφέρεται πραγματικά και είναι κρίμα. Είναι τόσο καλός που θα συνεχίσει να βγαίνει μαζί σου έστω και αν του πεις ξεκάθαρα ότι τον βλέπεις φιλικά, με μια ελπίδα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του. Φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας ναι, μπορεί να υπάρξει. Αλλά όχι μεταξύ ενός άντρα που ενδιαφέρεται και μιας γυναίκας που τον βλέπει φιλικά. Οι τελευταίοι απλά θα συνεχίσουν να συναντιώνται μέχρι η γυναίκα να βρει κάποιον, που όντως να έχουν χημεία και να τον βλέπει ερωτικά, ή μέχρι ο άντρας να πάρει την απόφαση ότι πρέπει να προχωρήσει, γιατί αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει.

Οι γυναίκες πολλές φορές μένουν και προσπαθούν με ένα πολύ καλό παιδί χωρίς να ελκύονται πραγματικά, με αποτέλεσμα απλά να χάνουν το χρόνο τους και να καταλήγουν να ψάχνουν τρόπους για να του πουν ότι δεν ενδιαφέρονται. Και εκεί αρχίζουν ακόμα περισσότερα προβλήματα.  Ψυχολογικά. «Πώς θα του το πω; Είναι πολύ καλός και δεν έχω κάποια δικαιολογία που να αρμόζει. Δεν μου έχει κάνει απολύτως τίποτα, η συμπεριφορά του είναι καθώς πρέπει. Μου κάνει όλα τα χατίρια, είναι εκεί για μένα». Και όσο τα σκέφτεσαι αυτά λες στον εαυτό σου, να δώσω μια ευκαιρία και που ξέρεις, μπορεί στο τέλος κάτι να αλλάξει και να μου βγει σε καλό. 

Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θέλεις κάποιον που να σου συμπεριφέρεται άσχημα, ούτε κάποιον που να μην σε λαμβάνει υπόψη. Ως αποτέλεσμα μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο και πιστεύεις πως αν τον αφήσεις ίσως σου έρθουν χειρότερα και θα ψάχνεις να βρεις ποιος φταίει μετά. Η αλήθεια είναι πως ούτε αυτό το θέλουμε. Αν όμως δε σε ελκύει ερωτικά γιατί να το προσπαθείς; Πιστεύω πως αν κάποιος δεν σε ελκύει ερωτικά δεν μπορεί να είναι ο σύντροφος σου. Ο ερωτικός τομέας είναι πολύ σημαντικός σε μια σχέση και αν δεν υπάρχει η έλξη, άσε καλύτερα.

Σίγουρα πρέπει ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου να σε στηρίζει και να είναι και καλό παιδί στο τέλος της ημέρας. Αλλά όχι μόνο! Και όχι δεν ζητάς πολλά αν θέλεις να έχεις χημεία με το σύντροφο σου. Με όμορφο τρόπο εννοείται και αφού νιώσεις σιγουριά, το ανακοινώνεις και προχωράς!

Αν αρκείσαι στα μέτρια πώς θα βρεις τα μεγάλα, τα όμορφα, τα μαγικά;  Ίσως έχει έρθει η ώρα για αυτά


ΠΙΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


ΠΗΓΗ