Θέλεις να χωρίσεις; Πώς να το κάνεις, σύμφωνα με ειδικό


 Ακόμη κι όταν πρόκειται για χωρισμό, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, όμως είναι αναπόφευκτο. Μπορεί να έφυγε ο έρωτας, μπορεί η σχέση να μη προχωράει επειδή είστε σε διαφορετική φάση ζωής, μπορεί να είστε τόσο διαφορετικοί άνθρωποι – οι λόγοι είναι πολλοί και πάντα το μεγαλύτερο βάρος έρχεται σ΄εκείνον που παίρνει την απόφαση ή το ξεστομίζει πρώτος.

Δεν είναι κακό να χωρίζεις. Είναι προτιμότερο να είσαι μόνος, παρά σε καταστάσεις που δεν έχουν μέλλον και σε φθείρουν. Παρακάτω, θα δούμε πώς να το κάνεις σωστά, στις δύσκολες περιπτώσεις – όταν αγαπιέστε ή όταν συζείτε, δηλαδή, κι όχι όταν έχει γίνει κάτι που σου έχει δώσει όλο το κουράγιο που χρειάζεσαι.

Πώς να χωρίσεις έναν άνθρωπο που αγαπάς

Δεν υπάρχει τίποτα δυσκολότερο από το να χωρίζεις από κάποιον που έχεις στην καρδιά σου. Τα προβλήματα μπορεί να είναι δυνατότερα από την αγάπη και δεν θα είστε ποτέ χαρούμενοι. Σίγουρα δεν θέλεις να το πεις, σίγουρα δεν θέλεις να το κάνεις και, ακόμη πιο σίγουρα, δεν αντέχεις ούτε στη σκέψη του ανθρώπου σου να γίνεται χίλια κομμάτια εξαιτίας σου.

Remaining Time 0:00
 

Είναι σημαντικό να μιλήσεις σε φίλους για την κατάσταση και να είσαι σίγουρος πως θα σε στηρίξουν, όταν θα έχεις αμφιβολίες. Μερικές φορές, χρειαζόμαστε μία υπενθύμιση πως δεν θα πάνε όλα καλά, αν κρύψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Εξίσου σημαντικό, είναι το να εξηγήσεις στον σύντροφό σου ακριβώς γιατί πήρες την απόφαση και πως δεν έχει ευθύνη –πρέπει να γνωρίζει ότι δεν ήταν κατώτερος των περιστάσεων, αλλά ότι μερικά πράγματα, δυστυχώς, πρέπει να τελειώνουν.

Πώς να χωρίσεις, αν συζείτε

Αν εσύ κι ο άνθρωπός σου έχετε περισσότερα κοινά απ’ όσα θα περίμενες –τον λογαριασμό του ρεύματος και το κρεβάτι, ας πούμε – τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Θα χρειαστεί να συμπεριφερθείς ακριβώς όπως στην παραπάνω περίπτωση και να προσθέσεις μερικά πράγματα. Θα πρέπει να βρείτε σχέδιο για το πώς θα μετακομίσετε, ποιος θα μετακομίσει, τι θα γίνει με κατοικίδια, πράγμα που θα κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο επώδυνη. Μπορείς να ξεκινήσεις την κουβέντα περί χωρισμού, όταν θα έχεις ήδη μερικές ιδέες να προτείνεις για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν


ΠΗΓΗ