Ο τρόπος να κάνεις διάλειμμα από τη σχέση σου (χωρίς να χωρίσεις οριστικά)

 


Κάτι θα ήξεραν ο Ross και η Rachel όταν έπαιρναν ένα διάλειμμα, άσχετα που ποτέ δεν συμφώνησαν για το αν όντως ήταν.


Ένα διάλειμμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει έρθει το τέλος, αλλά είναι σίγουρα μία πιθανότητα. Μπορεί να έρθει σε μία κρίσιμη φάση μίας σχέσης και να είναι απαραίτητο. Ειδικά αν δεν σκοπεύετε να χωρίσετε. «Αυτό που κάνει το διάλειμμα είναι να αποκλιμακώνει τις μη υγιείς δυναμικές της σχέσης», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Parisa Ghanbari. Το θέμα είναι πώς θα το κάνουμε με ωφέλιμο τρόπο.


Τίποτα δεν γίνεται σωστά χωρίς επικοινωνία. Όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη σχέση μας, πρέπει να μιλήσουμε με τον σύντροφό μας για τις σκέψεις που κάνουμε. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, αν δεν είναι αμοιβαίο. Παίρνει την πρωτοβουλία ένας και αν είναι σύμφωνοι και οι δύο, παίρνουν τις αποστάσεις τους.


Πώς λειτουργεί το διάλειμμα στην πράξη;

Καταρχάς, πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα υπάρξουν και συναισθήματα στην αρχή, όπως άγχος, θυμός ή στενοχώρια. Θα είναι μία φάση μοναξιάς και αβεβαιότητας. Θα είναι όμως και μία χρονική περίοδος, κατά την οποία μπορείτε να καταγράψετε τις σκέψεις σας, να περάσετε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας και να σκεφτείτε καλύτερα τη σχέση σας. Να δείτε αν μπορείτε να ζείτε χωρίς τον σύντροφό σας ή τις αλλαγές που θα θέλατε να δείτε όταν είστε μαζί. Να επισκεφθείτε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει στη διαδικασία της ενδοσκόπησης.


Μπορείτε να βρεθείτε ξανά μετά από το χρονικό διάστημα που θα έχετε ορίσει από κοινού για να μοιραστείτε το πώς ήταν αυτή η φάση της ζωής σας. Δεν έχει σημασία αν είχε διάρκεια 1 μήνα, 1 εξαμήνου ή 1 χρόνου. Αν νιώθετε ότι θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί, αλλά μέσα από κοινή εξέλιξη ή να χωρίσετε, να κάνετε αυτό που είναι καλύτερο και για τους δύο.


https://jenny.gr/