Οι τρεις παράγοντες που σε οδηγούν συνεχώς στην αγκαλιά λάθος συντρόφων


 Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πού πήγαν τελοσπάντων οι ιδανικοί άνδρες; Και πώς εσύ μονίμως καταφέρνεις να πέφτεις στις πιο προβληματικές περιπτώσεις;

Λάθος πρώτο: Κάνεις τον εαυτό σου να μοιάζει με θύμα. Και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό. Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει ένας τρίτος, οι γυναίκες που τείνουν να πέφτουν στους πιο ακατάλληλους -για τις ίδιες τουλάχιστον- άνδρες παρουσιάζουν μερικά πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Μήπως εντοπίζεις κι εσύ μερικά από αυτά στον εαυτό σου;


Το παρελθόν εξακολουθεί να σε βασανίζει

Τα βιώματα μιας σχέσης του παρελθόντος συχνά καταλήγουν να εξελιχθούν σε πρόβλημα στην παρούσα σχέση. Οφείλεις να παραδειγματίζεσαι από τις άσχημες κυρίως συμπεριφορές που έχεις βιώσει και όχι να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη επιτρέποντας να δέχεσαι συμπεριφορές και λόγια που δεν σου αξίζουν.


Δεν δίνεις χρόνο στον εαυτό σου

Το να μεταπηδήσεις από μία προβληματική σχέση σε μία άλλη είναι λάθος τεράστιο. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσεις να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να τα βρεις με τον εαυτό που πιθανότατα είχες χάσει.

Αν, για παράδειγμα, έχεις πρόσφατα χωρίσει από μια μακροχρόνια σχέση και είσαι στο στάδιο της απογοήτευσης και του θυμού μην κάνεις το λάθος να «δοκιμαστείς» με τον πρώτο άνθρωπο που θα σου εκφράσει το ενδιαφέρον του. Βάλε πρώτα σε τάξη τον εσωτερικό σου κόσμο, άσε τα συναισθήματα να κάνουν τον κύκλο τους και έπειτα όταν θα νιώσεις πραγματικά έτοιμη, δοκίμασε να ξανακάνεις μια καινούρια σχέση.


Επιμένεις στις βιαστικές κινήσεις

Αν όντως θέλεις να βρεις το «καλό παιδί» που θα σε εκτιμήσει και θα σου φερθεί υπέροχα μάθε ότι και εκείνο έχει απαιτήσεις από εσένα. Αν δεν τα έχεις βρει εσύ με τον εαυτό σου και είσαι γεμάτη ανασφάλειες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προσεγγίσεις και πάλι το λάθος άτομο

Ο άντρας ο… σωστός θα θελήσει να έχει δίπλα του μια γυναίκα που πραγματικά ξέρει τι θέλει και θα είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση. Σε περίπτωση που είσαι σε μια μεταβατική κατάσταση συναισθημάτων καλύτερα να περιμένεις πριν αποφασίσεις να βάλεις κάτι νέο στη ζωή σου.

4)Μην γίνεσαι »θύμα»

Αυτή η χείριστη συνήθεια που έχουμε οι γυναίκες να παραπονιόμαστε ,επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους και να γινόμαστε μονίμως τα »θύματα» είναι και ο πυρήνας του προβλήματος. Αντί να αναλογίζεσαι πως κάποιος δεν σου φέρθηκε σωστά και ότι σε πλήγωσε με την συμπεριφορά του μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείς τι λάθη έχεις κάνει πρώτα εσύ και πόσο »χώρο » έδωσες σε κάποιον για να σου φερθεί με άσχημο τρόπο; Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για το ότι κακό μας συμβαίνει.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.


πηγή