Τώρα κάτσε αναπαυτικά, άσε στην άκρη το ‘αυτομαστίγωμα’ και έλα να ξετυλίξουμε μαζί το κουβαράκι που αναγράφει: «Ιt’s complicated but I like it».

Όλες για μια και εσύ για όλες μας

Αλήθεια πίστεψες ότι εσύ θα τη γλίτωνες; Εφόσον βρίσκεσαι εδώ το πιο πιθανό είναι να έχεις βιώσει και εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου κάτι αντίστοιχο. Και να σου πούμε κάτι;

Είναι οκ. Είναι οκ γιατί δεν είσαι η μόνη. Οπότε σε αντίθεση με τις σκέψεις σου περί ηθικότητας, αν αυτό που σου συμβαίνει σου τριβελίζει το μυαλό τότε στα σίγουρα δεν είσαι κακή σύντροφος, ούτε και στην επόμενη ζωή σου θα χρειαστεί να μετανιώσεις γι’ αυτό το λάθος που μετατράπηκε σε πάθος!

Πρόκειται για ένα ‘πορφυρό’ κεφάλαιο της ζωής σου και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο θα αποφεύγεις να ρίχνεις φως στο κρυφό σου ‘καρδιοχτύπι’.

Τι λες λοιπόν να ρίξουμε όλες μαζί φως στην υπόθεση και εσύ με τη σειρά σου να μας βοηθήσεις να απενοχοποιηθούμε; ‘Έλα λοιπόν να το πούμε μαζί με μια φωνή: Κανένα συναίσθημα δεν είναι ντροπή όσο θα ψάχνει για την αλήθεια!

Crush αλά ελληνικά θα πει ‘συντριβή’

Πόσο πιο βαθυστόχαστο ακούγεται στα ελληνικά ε; Συντριβή λοιπόν και αν στο άκουσμα της λέξης πυροδοτήθηκαν στο μυαλό σου ‘κόκκινα’ χρώματα και συναισθήματα, τότε ολοφάνερα μάλλον είσαι και εσύ παθούσα. Μια γυναίκα που ξέρει να ζει, να αισθάνεται και κυρίως να μοιράζεται τα συναισθήματα της. Αν με ρωτούσες θα σου απαντούσα πως από άποψη εμπειρίας αυτού του είδους οι συντριβές αποτελούν τα πιο αξέχαστα μονοπάτια μας.

Πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, όσο η καρδιάς μας θα δηλώνει πως προ πολλού έχει διαλέξει άλλα μάτια να κοιτά και άλλα χέρια να κρατά.

Για ποιόν ‘μήνα του μέλιτος’ μου μιλάς;

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης όταν βρισκόμαστε σε σχέση είναι η παράτολμη φύση μας. Ψυχολόγοι, σεξολόγοι αλλά και ειδικοί σε θέματα σχέσεων θα σου πουν πως είναι σύνηθες τα ζευγάρια ενώ βρίσκονται σε σχέση να αναπτύσσουν ερωτικό ενδιαφέρον και για κάποιο άλλο πρόσωπο. Πόσο μάλλον αν η σχέση αυτή μετράει χρόνια και ειδικά αν ο ‘μήνας του μέλιτος’ έχει κάνει τα ταξιδάκια του και μία και δύο φορές.

Το κωμικοτραγικό λοιπόν εδώ; Η παρανομία που υπό άλλες συνθήκες θα κατακρίναμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αφού κάποιες φορές το ‘απαγορευμένο’ μοιάζει πιο ποθητό κι ας ισχύει στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο. Ακόμα κι αν η σχέση σου λοιπόν κυλάει ρόδινα και κανένα δείγμα χωρισμού δεν έχει φανερώσει, η παράνομη συντριβή σου θα εμφανιστεί απρόσκλητη. Δίχως ευγένειες, λεπτότητες και τρόπους.

Με ζήλο και φρενίτιδα κι ας μην τα έχεις χαμένα. Χωρίς timing, δεσμεύσεις και συνέπειες. Και μέσα σε όλη την ασυνέπεια; Δεν σου φτάνει, θέλεις κι άλλη!

Ο φανταστικός έρωτας μοιάζει καλύτερος όσο παραμένει φανταστικός

Πως είσαι σίγουρη ότι το ‘crush’ σου στην πραγματικότητα θα σε έκανε να αισθάνεσαι καλύτερα από ότι νιώθεις μέσα στη σχέση σου; Εάν βρίσκεσαι σε σχέση και τα συναισθήματά σου βρίσκονται σε ‘επικίνδυνη ζώνη’, άφησε τη φαντασία σου να οργιάσει και να φτάσει όπου εκείνη νιώθει πραγματικά απελευθερωμένη και απενοχοποιημένη.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωρίσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι τη δεδομένη χρονική στιγμή στη ζωή σου, ανεξάρτητα από ανθρώπους, ‘ιδανικά’ και στερεότυπα. Άλλωστε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς στη πραγματικότητα υπάρχει και στη ζωή σου, αφού πρώτα από όλα υπάρχει μέσα σου!

Η απιστία δεν είναι λύση

Όχι δεν είναι γιατί παρουσιάζει την αδυναμία να σκεφτείς και να δράσεις με τη λογική όσο εκείνη σε σπρώχνει προς το ‘μυστηριώδες’ και ‘απαγορευμένο’ σου συναίσθημα. Αν παρασυρθείς και τελικά ενδώσεις τότε κατά πάσα πιθανότητα η ζυγαριά θα κλείσει περισσότερο προς το ‘crush’ σου και το λάθος θα έχει ήδη προκύψει πριν προλάβεις να το καταλάβεις.

Θα έχει προκύψει επειδή δεν θέλησες να βρεις τη δύναμη να φερθείς ειλικρινά στη σχέση σου και κυρίως στον εαυτό σου.

Οι αλήθειες της απιστίας

Τίποτα δεν μένει κρυφό – Ρόδα είναι και γυρίζει Κοινώς, κάποια στιγμή θα φανερωθούν όλα κι αν όχι από τις πράξεις σου, τότε σίγουρα μέσα από τα μάτια σου. Όσο για τη ρόδα, κανείς δεν φταίει για τις δικές σου λοξοδρομίες ακόμα κι αν έχει βάλει το χεράκι του στην αλλαγή της ‘’complicated’’ ψυχολογικής σου κατάστασης. Άν λοιπόν δεν αντέχεις άλλο, τότε καλύτερα να χωρίσεις γιατί η απιστία δεν μοιάζει με μαγκιά αλλά με αυτοταπείνωση!

Eρωτήσεις που δεν απαντήθηκαν

Ολοκληρώνοντας το ξετύλιγμα του κουβαριού, πολύ θα ήθελα να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι πραγματικά σου προσφέρει η παρουσία και αντιστοίχως η απουσία του λεγόμενου ‘crush’ σου. Πρόκειται για μια απλή φαντασίωση ή για έναν έρωτα που είναι αδύνατο να τον αφήσεις να φύγει; Η σχέση σου από την άλλη;

Έχει θέση πρωταγωνιστή, κομπάρσου ή εν δυνάμει χωρισμένου εν αγνοία του; Mία – μία τις ερωτήσεις δίνοντας έμφαση στην απάντηση αυτής: Tι κερδίζεις τελικά σε συναίσθημα και τι χάνεις από τα ‘θέλω’ σου;

Κανένα ερώτημα στον έρωτα και στην αγάπη δεν είναι λάθος όσο η επιθυμία σου για ειλικρινής απαντήσεις θα παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο!



ΠΗΓΗ