Όταν μια γυναίκα απατάει

«Σε κεράτωσε η μαλα...σμένη; Γυναίκες φίλε μου τι περιμένεις, όλες το ίδιο είναι» κλασσική ατάκα του κολλητού μόλις μαθαίνει πως η γκόμενα-γυναίκα του φίλου τον κεράτωσε.

Και δώσ?του τα ποτά να κατεβαίνουν σα νεράκι, τα τσιγάρα να γεμίζουν το τασάκι, οι θεωρίες να έχουν την τιμητική τους και τα γεμάτα κατανόηση χτυπήματα στην πλάτη ασταμάτητα.
Ωραίος φίλος είσαι μπράβο! Θύμισε μου, μένεις κι εσύ στο
σπίτι μαζί τους; Όχι έτσι; Και πώς είπαμε ότι ξέρεις πως το φιλαράκι σου έχει φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του;


Επειδή κάπου χάθηκες στο δρόμο κάτσε λίγο να σε βοηθήσω να δεις τα πράγματα από μια άλλη πλευρά, από εκείνη που αγνοείς παντελώς.
Καταρχήν ας δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο ώριμα, αν και αυτό είναι προνόμιο των γυναικών, ας υποθέσουμε πως μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Η γυναίκα φίλε μου δεν είναι γαϊδούρι που τη φορτώνεις με χιλιάδες υποχρεώσεις και μετά της δίνεις μια στον κώλο και περιμένεις να συνεχίσει.
Σου έχω νέα, η γυναίκα είναι κι αυτή άνθρωπος, με σάρκα και οστά που μπορεί να είναι πιο δυνατή από σένα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν χρειάζεται την προσοχή σου.

Επειδή η μαμάκα σου σε τάιζε στο στόμα μέχρι που έγινες ολόκληρος μαντράχαλος και σου είχε τα ρουχαλάκια σου κολλαρισμένα και το φαγάκι σου ζεστό, όπως ακριβώς το ήθελε ο γιόκας της, αυτό δε σημαίνει πως έτσι πρέπει να κάνει και η γυναίκα σου.
Το γεγονός ότι το κάνει, είναι καθαρά επειδή το θέλει εκείνη γι? αυτό σταμάτα να τη συγκρίνεις, είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Επίσης, μη ξεχνάς πως η γυναίκα είναι σαν το λουλούδι, τριαντάφυλλο όμως όχι κάκτος. Γιατί όσο να πεις το τριαντάφυλλο χρειάζεται μια παραπάνω φροντίδα σε σχέση με τον κάκτο και σου το λέω γιατί και στην κηπουρική άσχετος είσαι.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που την αγκάλιασες, που της είπες πως την αγαπάς; Που την έκανες να νιώσει γυναίκα και όχι οικιακή βοηθός;

Άσε μη σκέφτεσαι και ξοδέψεις άδικα φαιά ουσία, κράτησε την γιατί δεν την έχεις και περίσσια.
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που της είπες κάτι ανάλογο, θα ήταν το ογδόντα επτά που πήραμε το Eurobasket και ήσουν χαρούμενος.

Πριν λοιπόν αρχίσεις να τη βρίζεις που σε κεράτωσε σκέψου την ευθύνη που έχεις κι εσύ. Οι άνθρωποι δεν ξυπνάνε μια μέρα και λένε «σήμερα θα απιστήσω.»
Κάτι έχει γίνει μέσα τους, κάτι έχει αλλάξει και τους ωθεί να απιστήσουν.

Αυτά που εσύ αρνιόσουν να της δώσεις, βρέθηκε κάποιος που είχε τη διάθεση και το χρόνο να τα κάνει.
Εδώ δεν τίθεται θέμα επιβεβαίωσης για τη θηλυκότητά της, γιατί η γυναίκα σε αντίθεση με εσάς τους άντρες έχει άλλες ανάγκες.

Να της κάνεις μια αγκαλιά, όχι από εκείνες τις συμβατικές που κάνετε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, από τις άλλες, τις ζωντανές. Εκείνες που πλημμυρίζουν από συναίσθημα.
Πες μου λοιπόν εσύ τι έχεις κάνει γι? αυτή τη σχέση; Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο σου είναι να εκφραστείς αν δεν μπορείς ζωγράφισέ το, έτσι κι αλλιώς δε θα σου πάρει πολύ χρόνο, ένα μηδενικό θα σχεδιάσεις.

Πάμε να σε βοηθήσω λιγάκι γιατί σε βλέπω αρχίζεις να ιδρώνεις. Την κρίνεις ασταμάτητα και ακατάπαυστα. Που πάχυνε, που δεν πέτυχε το φαγητό, που τα παιδιά γκρινιάζουν, που άργησε να γυρίσει από τη δουλειά και έπρεπε εσύ να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο.
Που δεν της φτάνει ο χρόνος για να βγείτε Παρασκευή βράδυ, επειδή εκείνη καθαρίζει το σπίτι κι εσύ από την ώρα που τελείωσες τη δουλειά σου γυρνάς για καφέδες με τα φιλαράκια σου.

Που απαιτείς να έχει διάθεση εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, που όταν είναι στις δύσκολες μέρες της δεν την αντέχεις λες, γιατί τη βρίσκεις υπερβολική που σωριάζεται από τον πόνο.
Σε εκείνο λοιπόν το κρίσιμο σημείο γνώρισε τον Τάκη ή όπως τον λένε και ένιωσε αυτό που λέμε γυναίκα ξανά.

Ένιωσε πως κάποιος την καταλαβαίνει, πως νοιάζεται, πως φοβάται μην τη χάσει. Συναισθήματα που για σένα μπορεί να φαντάζουν ανόητα και χαζά αλλά για εκείνη όχι.
Δε σε απάτησε επειδή δεν είσαι όμορφος, επειδή πάχυνες ή επειδή δεν βγάζεις αρκετά χρήματα. Σε απάτησε γιατί πολύ απλά σταμάτησες εδώ και χρόνια να τη βλέπεις σα γυναίκα και της το έδειξες ξεκάθαρα.

Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να χειριστείς μια τέτοια κατάσταση.
Όσο εγωιστής και αν είσαι, όσο και αν πληγώθηκες πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Δεν είναι ώρα για νταηλίκια και εγωισμούς. Διεκδίκησέ την και αν θέλεις να σου μιλήσω ψυχρά, ένα κρεβάτι ήταν μόνο, για την ώρα δηλαδή.
Αν το αφήσεις μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω. Ίσως αυτό που σε ενοχλεί είναι πως την άγγιξε ένας άλλος άντρας, αλλά για να φτάσει στο σημείο να το επιτρέψει κάπου έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου.

Και αν νομίζεις πως η γυναίκα είναι μονογαμικό ον, έχω να σου πως έχεις μαύρα μεσάνυχτα.


Αγγελική Μαρμαγκιώλη




www.pillowfights.gr/