Να μείνω η να φύγω σε έναν ...νεκρό γάμο ;

Πόσα και πόσα ζευγάρια ανάμεσα μας, γνωστοί και άγνωστοι, άνθρωποι που όταν κλείσουν την πόρτα του σπιτιού τους, επιβιώνουν μέσα σε "νεκρούς γάμους".

Τι είναι ο νεκρός γάμος; Ποιος είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός ορισμός του;

Ένας γάμος στο οποίο το ζευγάρι παραμένει χωρίς να έχει
πια ευχάριστες στιγμές, ευτυχισμένες στιγμές, ερωτικές στιγμές μέσα από αυτή την συμβίωση, ένας γάμος μόνο με παρελθόν χωρίς μέλλον. Και τώρα το ερώτημα είναι, γιατί παραμένει το ζευγάρι σε αυτή την μη ευτυχισμένη σχέση στην οποία πολλές φορές υπάρχει και τρίτο πρόσωπο από την μία μεριά ή ακόμα και από τις δύο;


Ο εγκλωβισμός αυτός συνήθως οφείλεται στην ανασφάλεια του πως ζω μετά από αυτό τον χωρισμό, πως στηρίζομαι οικονομικά, πως θα το πάρουν οι γύρω μου, πως μεγαλώνω μόνη τα παιδιά σε περίπτωση που υπάρχουν και αδιαμφισβήτητα οφείλεται και στον φόβο της μοναξιάς.

Και όμως ενώ γνωρίζουμε πως όλα έχουν τελειώσει με τον σύντροφο μας, πως τα κανάλια επαφής σωματικής και πνευματικής έχουν χαθεί, πως δεν έχουμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον, πως αυτή η σχέση εδώ και αρκετό καιρό έχει «τελειώσει» και παρόλα αυτά παραμένουμε σε αυτό τον νεκρό γάμο ο οποίος μόνο δυστυχία μας φέρνει.

Προσωπική ανάπτυξη φίλες μου!!! Αυτό είναι το μυστικό, αγαπήστε τον εαυτό σας, πιστέψτε σε αυτόν, κυνηγήστε αν χρειαστεί και μόνες σας τα όνειρα σας, στηριχθείτε στις δικές σας δυνάμεις που είναι τεράστιες αλλά εσείς δεν το γνωρίζετε και ΜΗΝ επιτρέψετε να βιώνετε την μετριότητα, τον συμβιβασμό, δικαιούστε να ζείτε τον έρωτα, την αγάπη, την συντροφικότητα σε όλο της το μεγαλείο γιατί και εσείς είστε ένα μεγαλείο που στολίζει αυτό τον κόσμο!

Αν οι διαφορές σας είναι μικρές, συζητήστε το, βρείτε λύσεις για να σώσετε τον γάμο σας αλλά αν οι διαφορές έχουν γίνει πια αγεφύρωτες, αν έχουν μπει επίσης τρίτα άτομα στην σχέση σας, αν δεν υπάρχουν πια κανάλια επικοινωνίας και ευτυχίας τότε είναι καταστροφικό και για εσάς και για τα παιδιά σας να επιμένετε να είστε σε μια τέτοια σχέση, σε ένα νεκρό γάμο.

Η Ζωή δεν είναι πρόβα, κάθε μέρα είναι πρεμιέρα. Γίνε ξανά η Star της δικής σου ζωής! Κάνε το βήμα και δώσε ξανά την δική σου πρεμιέρα Ευτυχίας! Ο νεκρός γάμος δεν είναι για τις Star κορίτσι μου! Αυτοπεποίθηση είναι το μυστικό της επιτυχημένης πρεμιέρας της ζωής σου!


ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΠΙΤΖΙΗ




https://koitamagazine.gr/25345/nekros-gamosmeno-fevgo/