Ποια είδη προσωπικότητας είναι πιο πιθανό να απατήσουν;

Υπάρχουν κάποια γνωρίσματα στο χαρακτήρα του άπιστου που τον προδίδουν. Δες ποια είναι αυτά

Στην απιστία δεν χωράει αποκλειστικότητα. Αυτό σημαίνει δεν υπάρχει συγκεκριμένη πάστα ανθρώπων που κρατάει τα σκήπτρα τσιλημπουρδίσματος. Μπορεί να απατήσει ένας νέος σε φάση πειραματισμου, μέχρι και ο ηλικιωμένος με τον ευτυχισμένο γάμο που το μότο του είναι «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Έτσι εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ηλικία, η φυλή, η κοινωνική τάξη και η θρησκεία επηρεάζουν από λίγο έως καθόλου την πιθανότητα κέρατου.


Ωστόσο, στατιστικά υπάρχουν ομάδες με ελάχιστα μεγαλύτερες πιθανότητες να σ' τα φορέσουν. Γενικά, όλοι μπορούν εν δυνάμει να σου κάνουν κάποια κουτσουκέλα, απλά αυτοί που το συνηθίζουν έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους.

Σύμφωνα με ψυχιάτρους οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν έναν άνθρωπο ώστε να παραβεί την 7η εντολή βασίζονται:

-στην κουλτούρα του περιβάλλοντος του
πώς αντιλαμβάνεται το κοντινό του περιβάλλον την απιστία, την αγάπη και το σεξ.

-στη δομή του εγκεφάλου του
δηλαδή βιολογικές διαφορές στη χημεία του εγκεφάλου, θυμάστε το γονίδιο της απιστίας;

-και στη σύνθεση της ψυχολογίας του
πώς αναπτύχθηκε, δηλαδή, ο τρόπος σκέψης του κάθε ατόμου, βάσει βιωμάτων εμπειριών και πώς επέλεξε να ταιριάξει σε αυτά τα δεδομένα.

Βάσει των παραπάνω, και του ότι η προσωπικότητά μας διαμορφώνεται από αυτούς τους τρεις παράγοντες. Έχουν εντοπισθεί επτά είδη προσωπικοτήτων που είναι πιο πιθανό να σε κάνουν περικοκλάδα. Πιο αναλυτικά:
1. Ναρκισσιστές
Η λογική των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται από ναρκισσισμό είναι η εξής: Δεν μου γεμίζεις τα κενά μου; Έχω ένα παράπονο από εσένα; Δεν μου δίνεις το 100% σου; Έχω κάθε δικαίωμα να σε κερατώσω. Ωστόσο οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι άδικο και ότι η ανάγκη σου να μη φας κέρατο είναι εξίσου, ή και περισσότερο, σημαντική.

2. Έλλειψη ενσυναίσθησης
Στα ελληνικά, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν στη θέση σου. Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να δουν τα πράγματα από τη δική σου πλευρά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς θα ηταν αν τους τα φόραγες εσύ. Αδυνατούν να καταλάβουν πώς θα ένιωθαν σε μια τέτοια περίπτωση και αυτό είναι πολύ άσχημο γενικά για τις κοινωνικές τους σχέσεις.

3. Μεγαλομανία
«Πες μου ότι είμαι ο καλύτερος, πες μου ότι είμαι sex machine». Οι μεγαλομανείς άνθρωποι συνήθως υπερτιμούν τις δυνατότητες τους και αυτό τους οδηγεί σε μία συνεχόμενη ανάγκη για επιβεβαίωση. Η επιβεβαίωση από ένα άτομο δεν τους αρκεί, έτσι καταλήγουν να σε κάνουν περικοκλάδα.

4. Παρορμητικότητα
Το 4ο χαρακτηριστικό των άπιστων δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Οι παρορμητικοί άνθρωποι χαίρονται τη στιγμή και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Ίσως να μην έκατσαν ποτέ με το ένα πόδι κουτσό γυρισμένοι προς τον τοίχο.

5. Ενθουσιασμός, αναζήτηση περιπέτειας
Όπως και να το κάνεις, τη μονογαμία δεν την λες και περιπετειώδη επιλογή – εκτός και αν τα έχεις με κάποιον που πληροί και τα επτά χαρακτηριστικά της εν λόγω λίστας-. Επομένως, οι άνθρωποι με περιπετειώδη προσωπικότητα είναι πιο πιθανό να βαρεθούν απότομα και ψάξουν τη χαμένη τους αδρεναλίνη σε μία αρπαχτή.

6. Αποφυγή της δέσμευσης
Ίσως είναι δικαιολογία, ίσως είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας. Παρ?όλα αυτά είναι ένα στερεότυπο, και, είναι στερεότυπο για κάποιον λόγο.

7. Αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας
Όταν σκέφτεσαι αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας, το μυαλό σου πάει στη Britney Spears την εποχή που ξύρισε το κεφάλι της. Οι αυτοκαταστοφικοί χαρακτήρες δεν καταστρέφουν μόνο τα μαλλιά τους, τα οικονομικά τους ή την υγεία τους. Συχνά, ξεσπούν και στις σχέσεις τους.




https://www.in2life.gr/relations/couples/article/634479/poia-eidh-prosopikothtas-einai-pio-pithano-na-apathsoyn.html