Με 5 τρόπους το σώμα σου φωνάζει ότι είσαι δυστυχισμένος! Το ακούς;

Η ευτυχία δεν είναι απλώς τρόπος σκέψης αλλά και μια θετική συμπεριφορά απέναντι στη ζωή. Παράλληλα, συνδέεται με διάφορα χημικά στο σώμα σου. Τα σημάδια στο σώμα σου που φωνάζουν πως είσαι δυστυχισμένος!
Ειδικότερα, υπάρχουν ορμόνες που μας βοηθούν να είμαστε χαρούμενοι και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας και στην ικανότητά μας να νιώσουμε χαρά! Η έλλειψη αυτών των ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια ακόμη και κατάθλιψη. Πρώτα, όμως, πρέπει να δεις τα σημάδια στο σώμα σου που φωνάζουν πώς κάτι πάει στραβά…

Πολλοί δεν δίνουν βάση σε αυτά μέχρι που το ποτήρι ξεχειλίζει. Για να μην φτάσεις, λοιπόν, σε αυτό το στάδιο αλλά

και για να μη σου φταίνε διαρκώς όλοι, δώσε προοσχή!

Τα σημάδια στο σώμα σου που δείχνουν πως είσαι δυστυχισμένος!
Αν το σώμα σου διαρκώς ζητά ζάχαρη και άμυλο, τότε μπορεί να είναι χαμηλά τα επίπεδα σεροτονίνης. Αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν τη συγκεκριμένη ορμόνη, η διάθεση βελτιώνεται και νιώθεις πολύ καλύτερα. Αλλά αυτό συμβαίνει για λίγο, γιατί μόλις μειωθεί ξανά αυτή η ορμόνη, θα χρειαστείς ξανά αυτά τα προϊόντα!

Αύξηση βάρους
Η έλλειψη ντοπαμίνης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Εκτός από το γεγονός ότι λιγουρεύεσαι διαρκώς γλυκά και fast food, τρως και μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθείς να αντισταθμίσεις το χαμηλό επίπεδο αυτής της ορμόνης με το φαγητό και εθίζεσαι!

Ευαισθησία στο στήθος
Η έλλειψη μιας άλλης ορμόνης που επηρεάζει την διάθεσή μας, επηρεάζει επίσης και την κατάσταση της υγείας μας. Συγκεκριμένα, όταν μια γυναίκα έχει χαμηλά επίπεδα οιστρογόνου, μπορεί να νιώσει μια ευαισθησία στο στήθος. Αυτό συμβαίνει φυσικά και κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητα από τις ορμόνες!

Πονοκέφαλος
Οι πονοκέφαλοι μπορεί να εμφανιστούν λόγω της έλλειψης προγεστερόνης, μιας άλλης ορμόνης που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου. Αυτός ο πόνος μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή ημικρανιών. Η ορμόνη είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επομένως τα συμπτώματα της χαμηλής προγεστερόνης σε εγκύους μπορεί να διαφέρουν και πρέπει να ελέγχονται.

Τρέμουλο
Το τρέμουλο στα χέρια μπορεί να προκύψει λόγω έλλειψης της ντοπαμίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ακούσιες κινήσεις στο σώμα που προκαλούνται από μυϊκές συσπάσεις. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει στα χέρια ενώ μπορεί να είναι και σύμπτωμα νευρολογικής νόσου!