Τα σημάδια ότι έχεις κουραστεί ψυχικά και όχι σωματικά!

Ποια είναι τα σημάδια για την ψυχική κούραση; Συνήθως είναι δύσκολο να τα παρατηρήσεις πάνω σου και να κάνεις κάτι για αυτό. Όμως, δεν είσαι ο μόνος.

Τα σημάδια για την ψυχική κούραση υπάρχουν και εκδηλώνονται σε πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα έρευνες λένε πως ένας στους πέντε ανθρώπους νιώθουν κουρασμένοι ανά πάσα στιγμή και δυστυχώς αυτή την κούραση καταλήγουν να τη θεωρούν φυσιολογική.

Άλλωστε οι καθημερινοί ρυθμοί δεν σε αφήνουν να σκεφτείς: Το άγχος, η ένταση, η δουλειά, η έλλειψη ύπνου σε επηρεάζουν καθημερινά. Και μέσα σε όλα αυτά επηρεάζεται

και η ψυχή σου και χρειάζεται βοήθεια.

Τα σημάδια για την ψυχική κούραση που πρέπει να προσέξεις
Νιώθεις κουρασμένος ενώ έχεις κοιμηθεί αρκετά
Το γεγονός ότι σου είναι δύσκολο να ξυπνήσεις και να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, ενώ κοιμήθηκες αρκετές ώρες, ίσως είναι το πρώτο σημάδι ότι έχεις κουραστεί ψυχικά.

Σωματικά έχεις επανέλθει, αλλά είναι δύσκολο να γιατρέψεις την ψυχή σου με λίγο ύπνο και κάθε φορά παλεύεις με τον εαυτό σου όταν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάτι.

Όνειρα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Προσπαθείς διαρκώς να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και κάνεις όνειρα για μια διαφορετική ζωή. Αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ψυχικής εξάντλησης. Συχνά σκέφτεσαι το παρελθόν και φοβάσαι για το μέλλον .

Και το κυριότερο είναι πως δεν σου αρέσει το παρόν που ζεις και ψάχνεις τρόπους να αποσπάσεις την προσοχή σου από την καθημερινότητά σου.

Αδιαφορία και έλλειψη φιλοδοξίας
Αφού νιώθεις διαρκώς κουρασμένος, αδιαφορείς για το τι συμβαίνει στον κόσμο, δεν θέλεις να κάνεις πράγματα στη ζωή σου και ό,τι κι αν συμβαίνει σου περνά απαρατήρητο.

Δεν βρίσκεις το νόημα σε ό,τι κι αν κάνεις και είσαι απαθής στα αποτελέσματα των πράξεών σου.

Απότομες αλλαγές στα συναισθήματα
Η δυσαρέσκεια, η κόπωση και η αδιαφορία μπορεί να επηρεάσουν τα συναισθήματά σου. Πόσο συχνά θυμώνεις, προσβάλλεσαι, κλαις ή γελάς χωρίς ουσιαστικό λόγο;

Εάν οι αλλαγές στη διάθεση είναι τακτικές, τότε είναι ένδειξη ψυχικής εξάντλησης και οι αλλαγές αυτές με τη σειρά τους, κάνουν τη ζωή σου πιο δύσκολη, έρχεσαι πιο συχνά σε συγκρούσεις με τους άλλους, ενώ νιώθεις πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει.

Προσποιείσαι ότι νιώθεις καλά
Όχι, με το να κρύβεις τον πόνο και να προσποιείσαι ότι όλα είναι ΟΚ, δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Αν το κάνεις αυτό, τότε λες ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους για τα πραγματικά σου συναισθήματα, ενώ μέσα σου διαρκώς το πρόβλημα διογκώνεται.

Προσπαθείς να «φορέσεις» το πιο λαμπρό σου χαμόγελο και σπαταλάς πολύ ενέργεια σε αυτό, ενώ ψυχικά δεν είσαι καλά.




https://ipop.gr/psychologia/ta-simadia-oti-echeis-koyrastei-psychika-kai-ochi-somatika/