Όχι όποτε σε βολεύει!

 


Σχέσεις. Τι είναι, τι τις ορίζει και ποιος τις κατευθύνει;

Οι σχέσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι φιλικές, οι οικογενειακές και οι ερωτικές. Όλες τους πάρα τις διαφορές τους έχουν έναν κοινό παρονομαστή, κάποιους άτυπους κανόνες που τις βοηθούν να κρατήσουν και να εξελιχθούν στο πέρασμα του χρόνου. Ο πιο σημαντικός για εμένα είναι η προσοχή, η αφοσίωση, το να δίνεις το παρόν, να είσαι εκεί.

Οι σχέσεις δεν μπορούν να μείνουν stand by, φθείρονται. Αυτές που πλήττονται περισσότερο από τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι οι ερωτικές και θα σας εξηγήσω το γιατί. Όλοι μας καλώς ή κακώς την οικογένεια την θεωρούμε δεδομένη, ξέρουμε πως ό,τι κι αν κάνουμε πάντοτε θα είναι δίπλα μας στήριγμα μας, όπως επίσης αυτό ισχύει και για τις αληθινές φιλίες. Μπορεί να έχεις να ιδωθείς με τον φίλο σου πάνω από δύο μήνες και να είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Στις ερωτικές σχέσεις όμως είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, πρέπει να δώσουμε βάση. Δεν μπορείς να πεις τα λέμε σε λίγο και να εξαφανιστείς, δεν μπορείς να παίξεις με την καρδιά και τα αισθήματα κάποιου, γιατί είναι τουλάχιστον ανήθικο, δεν μπορείς να θυμάσαι κάποιον μια φορά τον μήνα και όλο αυτό να εξελιχθεί σε σχέση, δεν μπορείς να δίνεις την προσοχή σου σε κάποιον μόνο όποτε σε βολεύει. Είτε λάθος είτε σωστό, αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, οι σχέσεις είναι πάρε δώσε, σου δίνω τον χρόνο, την προσοχή, την αφοσίωση μου και περιμένω κι από εσένα κάτι αντίστοιχο, κάτι που θα μου δώσει το κίνητρο να σου προσφέρω ακόμη περισσότερα.

Οι σχέσεις δεν είναι για όποτε μας βολεύει κι έχουμε ένα κενό στο πρόγραμμα μας, αντιθέτως,  δημιουργείς το κενό, δημιουργείς το χρόνο γι’ αυτές.

Εάν θα μπορούσα να σας δώσω μία συμβουλή, θα ήταν να μην αφήνετε τοξικές συμπεριφορές να σας πληγώνουν, μην αφήνετε ανθρώπους να σας κάνουν να νιώθετε πως είναι εντάξει να σας πετάνε λίγα ψίχουλα προσοχής, πως πρέπει να είστε εκεί κάθε φορά που βολεύει εκείνους. Θα ακούσετε τις πιο γελοίες δικαιολογίες και φυσικά θα δικαιολογήσετε κι εσείς μόνοι σας πολλά πράγματα που σας πληγώνουν στον βωμό αυτής της σχέσης. Το καλύτερο που έχετε να πράξετε είναι να φύγετε μακριά. Όχι δεν είναι εντάξει κάποιος να σας θυμάται μονάχα όποτε τον βολεύει, όποτε θέλει να ικανοποιήσει το εγώ και την ανασφάλεια του. Να μένετε σε σχέσεις, κάθε είδους, στις οποίες θα νιώθετε μοναδικοί, θα νιώθετε ότι σας θέλουν εκεί συνέχεια κι όχι μόνο όποτε το θυμούνται, να μένετε με ανθρώπους που με κάθε τρόπο σας δείχνουν ότι είστε τα πάντα τους. Όλοι έχουμε εγκλωβιστεί κάποια στιγμή σε τοξικές σχέσεις, το θέμα και το ζητούμενο όμως είναι να βγούμε από αυτές. Είναι δύσκολο και το κατανοώ αλλά όσο νωρίτερα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο, ίσως βοηθήσει λίγο και ο εγωισμός και να λέτε από μέσα σας «όχι όποτε σε βολεύει».

 


https://www.beezdom.com/lovebeez/ochi-opote-se-volevi/