Απάτησες τον σύντροφό σου… Τώρα; Ο ειδικός σού λέει πώς να το χειριστείς

 

Απάτησες τον σύντροφό σου… Ήσουν μόνη, θυμωμένη, έκανες λάθος, απλά βαρέθηκες. Ωστόσο, τον απάτησες, και πιθανώς αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα.

Και επειδή ο φόβος για το μέλλον δεν είναι ο πιο παραγωγικός τρόπος για να προχωρήσεις, συμβουλευτήκαμε την δρ Tammy Nelson για να σου πούμε πώς να το χειριστείς.

Ανάλαβε τις ευθύνες σου

… και σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους. Μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να αρνηθείς ή να δικαιολογήσεις την κατάσταση. Και σίγουρα μην προσπαθείς να ρίξεις το φταίξιμο στους άλλους. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο γάμο σου, έκανες την επιλογή σου. Όταν μπορέσεις να το αποδεχτείς, τότε μπορείς να αρχίσεις να επιλύεις το πρόβλημα.

Αποφάσισε αν πρόκειται να το ομολογήσεις…

Εάν είσαι έτοιμη να αποκαλύψεις την αλήθεια, σκέψου τις πιθανές συνέπειες. Τι θα κερδίσεις; Θέλεις πραγματικά να σώσεις το γάμο σου ή απλώς να κάνεις τον εαυτό σου νιώσει καλύτερα; Είσαι έτοιμη να διορθώσεις τα πράγματα; Αυτό μας φέρνει στο επόμενο βήμα…

… ή αν θα το κρατήσεις μυστικό

Είναι αμφιλεγόμενο, σίγουρα, αλλά υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να το κάνεις. Η ειδικός τονίζει ότι πρέπει να σταθμίσεις τους κινδύνους και τα οφέλη. Θα μπορούσες να απομακρυνθείς από τη σχέση, να ζήσεις μια διπλή ζωή και ο σύζυγός σου να το μάθει τυχαία. Αλλά αν η υπόθεσή σου εξακολουθεί να είναι μυστική, θα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι αυτό σημαίνει ότι προκαλείς αρκετό συναισθηματικό πόνο σε εκείνον. Είσαι εντάξει με το να φέρεις αυτό το βάρος;

Ετοίμασε ένα σχέδιο

Η Nelson λέει ότι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις είναι ένα «ραντεβού». Πες στον σύντροφό σου ότι έχεις κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσετε. Και όταν το πεις, να είσαι άμεση. Απλώς πες: «σε απάτησα».

Μην πεις ότι λυπάσαι

… εκτός αν ξέρεις γιατί. Ας το παραδεχτούμε, πιθανότατα δεν το ξέρεις. Το να μουρμουρίζεις μια συγγνώμη ξανά και ξανά δεν πάει παρακάτω τη συζήτηση και μπορεί να σε κάνει να φανείς ανειλικρινής.

Να είσαι προετοιμασμένη για το «γιατί»

Στο τέλος της συζήτησης, αυτό που θα θέλει να μάθει ο σύζυγός σου είναι γιατί το έκανες. Δεν είναι εύκολο να απαντήσεις, αλλά η Nelson λέει ότι σε βοηθάει να καταλάβεις τι είδους σχέση είχες. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Προσπαθώντας να εξηγήσεις, θα πρέπει να αποφύγεις τη σύγκριση του συζύγου σου με τον εραστή σου.

Αποφάσισε αν θα χωρίσεις ή όχι

Θέλεις να τερματίσεις την περιπέτεια που είχες και να κάνεις τον γάμο σου να δουλέψει; Ή θέλεις να εγκαταλείψεις τον σύζυγό σου; Δεν είναι εύκολη η απόφαση και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη. Η Nelson λέει ότι μόνο το 3% επιστρέφει στον εραστή του και ότι το επακόλουθο ποσοστό διαζυγίου είναι υψηλό (75%). Και παρόλο που το να σώσεις τον γάμο σου θα είναι σκληρή δουλειά, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μια σχέση πραγματικά καλύτερη και για τους δύο.