Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη καλύτερη


Στέκεσαι πίσω της και την βλέπεις μισάνοιχτη.


Λες «Θα κάνω ακόμα μια προσπάθεια να την ανοίξω», μα και αυτή αποτυγχάνει όπως και όλες οι προηγούμενες. Παραμένεις εκεί μετέωρος να την χαζεύεις λες και θα κατέβει κανείς απομηχανής θεός να την ανοίξει.

Ελπίζεις ότι θα σου δοθεί ακόμη μια ευκαιρία και αυτή η πόρτα θ’ ανοίξει διάπλατα για να σε οδηγήσει στον ίδιο τον παράδεισο που κάποτε σε είχε διώξει. Εσύ δεν θέλεις να εγκαταλείψεις. Δίνεις, δίνεις, δίνεις…

Μα αυτή δεν ανοίγει και απογοητεύεσαι ξανά και ξανά. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά ή τι δεν έκανες, μετράς τι έδωσες, τι πήρες και τι σου απέμεινε. Ανακυκλώνεις συναισθήματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν στερέψει, γιατί απλά δεν εκτιμήθηκαν όπως τους άρμοζε! Δεν εκτιμήθηκες όπως σου άρμοζε!

Εκτεθειμένος, ξεγυμνώνεις την ψυχή σου για τελευταία φορά, με τον κίνδυνο να τσακιστείς! Μα δεν σε ενδιαφέρει, γιατί έχεις πληγωθεί άλλες τόσες.

Τελικά η πόρτα κλείνει και γράφονται τίτλοι τέλους. Το μήνυμα εστάλη μα ο παραλήπτης δεν ανταποκρίνεται. Κάπου εδώ ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για σένα

Τι κι αν σε είχε κουράσει η ζήλια, η αδιαφορία, τι κι αν χάθηκε η σπίθα, ο έρωτας, τι κι αν ήταν όλα ένα ψέμα; Την αλήθεια σου θα την βρεις κάπου αλλού! Τα κομμάτια σου θα τα ενώσεις επίσης κάπου αλλού και αυτή η άλλη πόρτα που θα ανοιχτεί μπροστά σου δεν θα πιστεύεις ούτε εσύ τι σου επιφυλάσσει. Με το που ανοίξει το φως που θα αναβλύζει από μέσα, θα θαμπωθείς, μα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς και να μη διαβείς το κατώφλι της. Γιατί αυτή η πόρτα ίσως να σου επιφυλάσσει την ευτυχία. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη!

Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει πάντα μια άλλη πολύ καλύτερη!!! Κάθε τέλος σε βρίσκει πιο ώριμο, συγκροτημένο και γνώστη της αξίας, των ορίων και των «θέλω» σου! Οπότε και πιο έτοιμο να αναζητήσεις αυτό που σου ταιριάζει, αφήνοντας τις πόρτες που πρέπει να κλείσουν και αυτούς που πρέπει να φύγουν και επιτρέποντας έτσι να σου δοθούν πολύ καλύτερες ευκαιρίες από τις προηγούμενες!!


 



https://www.beezdom.com/lovebeez/otan-klini-mia-porta-anigi-mia-alli-kalyteri/