Συναισθηματική απιστία - Μήπως σου συμβαίνει & εσένα τελικά;


 Τι είναι η συναισθηματική απιστία; Πώς μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου; Τα σημάδια που πρέπει να σε ανησυχούν. Μήπως σου έχει συμβεί κι εσένα; 

Ήρθε η ώρα για αλήθειες, που πονάνε. Μπορεί να μην έκανες s.εξ ή να μην φίλησες κάποιον άλλο, όμως ίσως να απάτησες τον σύντροφό σου μ’ έναν άλλο τρόπο κι ίσως μάλιστα να μην κατάλαβες και πόσο σοβαρό είναι αυτό που έγινε.

Τι είναι η συναισθηματική απιστία και πώς μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου;


Αυτό το είδος απιστίας δεν έχει να κάνει με τη σωματική επαφή και πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει συνήθως όταν η σχέση δεν πάει καλά, αλλά δεν παίρνεις την απόφαση να χωρίσεις, στρέφοντας έτσι την προσοχή σου σ’ ένα άλλο πρόσωπο. Αν ένα απ’ τα δύο άτομα σε μια σχέση δεν νιώθει συναισθηματικά ολοκληρωμένο, τότε προκειμένου να γεμίσει αυτό το “κενό” είναι πιθανό να σχηματίσει συναισθηματική σχέση με κάποιο τρίτο άτομο. Η κατάσταση αυτή εντείνεται όταν το άτομο αυτό σε ελκύει και ερωτικά, πράγμα που κάνει τη συναισθηματική απιστία δεδομένη.

Μήπως σου συμβαίνει και σένα τελικά;

Μερικές φορές μπορεί όλο αυτό να συμβαίνει επειδή χρειάζεσαι λίγη αυτοπεποίθηση και σιγουριά παραπάνω, που ο σύντροφός σου δεν σου προσφέρει. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές η σχέση θεωρείται τελειωμένη.

Όμως, πώς βλάπτεται η σχέση απ’ όλο αυτό;

Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια μονογαμική σχέση και νιώθει την ανάγκη να έχει στενές συνομιλίες με κάποιον τρίτο, τότε παραβιάζει τους “όρους” μιας σχέσης. Το σεξ δεν είναι η μόνη μορφή απάτης. Ακόμα κι αν δεν προχωρήσει το θέμα σε πιο προσωπική επαφή, αλλά εξακολουθείς να έχεις συναισθήματα για κάποιον εκτός της σχέσης, τότε αυτό θεωρείται μια μορφή απιστίας. Και αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολα από ένα απλό κι αδιάφορο σ.x.

Προφανώς και με τη συναισθηματική απιστία δημιουργείται ένα χάσμα ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου, αφού δεν μοιράζεστε πια όσα νιώθετε και προφανώς κάτι λείπει από τη σχέση σας. Πέρα από την επικοινωνία, όμως, κινδυνεύουν κι άλλες πτυχές της σχέσης. Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η κακή χημεία είναι μόλις μερικά σημάδια και μερικές επιπτώσεις αυτής της απιστίας. Το “δέσιμο” της σχέσης χαλάει και σιγά σιγά αρχίζεις και αλλάζεις συμπεριφορά απέναντι στον σύντροφό σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις, ακόμα και στο σ.ξ.

Τελικά πόσο διαφέρει η συναισθηματική απιστία απ’ το κέρατο με τη “βούλα”;

Πώς να αντιμετωπίσεις όλο αυτό που συμβαίνει;
Ακόμα κι αν δεν σου το πούμε, καταλαβαίνεις πως πρέπει να σταματήσεις όλο αυτό που συμβαίνεις και είτε να χωρίσεις με τον σύντροφό σου – αν η σχέση είναι τελειωμένη – είτε να σταματήσεις να απιστείς συναισθηματικά. Η κατάσταση αυτή σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί όσο περνάει ο καιρός εσύ θα νιώθεις όλο και περισσότερα για το τρίτο άτομο, θα το σκέφτεσαι, θα του μιλάς, θα το φαντασιώνεσαι. Το καλύτερο είναι να συνειδητοποιήσεις από την αρχή αυτό που συμβαίνει και να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

Μεταξύ άλλων σκέψου και γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο. Δηλαδή πώς οδηγήθηκες στη συναισθηματική απιστία. Και τέλος, μπορείς να “ξαναχτίσεις” την εμπιστοσύνη στη σχέση σου; Αυτά είναι μόλις μερικά απ’ όσα έχεις να σκεφτείς.

Και πρόσεχε γιατί αυτά τα πράγματα δεν λέγονται εύκολα και πονάνε.

https://ipop.gr/