Σημάδια ότι ΔΕΝ σε γoυστάρει ένας άντρας…


 Σε έναν ιδανικό –φανταστικό– κόσμο, όταν κάποιος σου λέει ψέματα μεγαλώνει η μύτη του. Γεγονός. Σημάδι μη αμφισβητήσιμο. Άρα δεν πνίγεσαι, ούτε παγιδεύεσαι μέσα σε ασαφή μηνύματα και δικαιολογίες. Υπάρχουν αποδείξεις. Στον ίδιο ιδανικό κόσμο, όταν κάποιος σε γουστάρει αλλάζει χρώμα. Τι τέλειο! Και κάπως έτσι είσαι σίγουρη και δεν σε πνίγει η ανασφάλεια, ο φόβος και η αμφιβολία…

Για μισό λεπτό…


Στο δικό μας κόσμο, μπορεί οι μύτες να μην μεγαλώνουν και οι άντρες να μην αλλάζουν χρώμα, αλλά σίγουρα υπάρχουν τα σημάδια που καταλαβαίνεις ότι δεν σε θέλει τόσο όσο θα ήθελες να σε θέλει. Απλά δεν τα βλέπεις. Γιατί δεν θέλεις να τα δεις. Και ίσως για αυτό δεν είναι τόσο σαφή τα σημάδια… Για να σου δίνουν το άλλοθι να εθελοτυφλείς και να αποκτά αυτός ο κόσμος πολλές αποχρώσεις!

Με λίγα λόγια φίλη μου, όταν κάποιος δεν σε θέλει το ξέρεις. Δεν χρειάζεται να γίνει κόκκινος, μπλε, πράσινος, ροζ ή πουά. Το νιώθεις στο στομάχι σου, το αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα. Αν ο άντρας θέλει, το δείχνει. Όπως κι εσύ. Δεν διαφέρει σε τίποτα. Άνθρωπος είναι κι αυτός. Όταν γουστάρει, δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά σου. Όταν νιώθει πράγματα για σένα δεν μπορεί να τα κρύψει.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι… ε… χμμμ… μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν σε θέλει όσο θα ήθελες να σε θέλει… Τόσο ώστε να σου τηλεφωνεί, να απαντάει στα μηνύματά σου, να σου στέλνει πρώτος, να συναντιόσαστε συχνά, να γελάτε, να κάνετε σχέδια για το μέλλον, να κοιμόσαστε μαζί… Χωρίς ασάφειες, δικαιολογίες, φάσεις και άλλες τέτοιες μπούρδες!

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, ούτε να σε αποκαρδιώσω. Χρόνο προσπαθώ να σου γλιτώσω και ταλαιπωρία. Όταν τρυπώνει μέσα μας ο φόβος και η αμφιβολία δεν είναι τυχαίο. Κάτι δεν πάει καλά και βαράει ο συναγερμός μας, κάτι εντοπίζουν οι κεραίες μας που είναι επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία και αρχίζουμε να αλλάζουμε εμείς χρώμα!

Αν λοιπόν το στομάχι σου δεν είναι στη θέση του, αν δεν νιώθεις καλυμμένη, ευτυχισμένη… αν έχεις ανάγκη περισσότερα, αν νιώθεις ένα κενό, αν θέλεις να το ρίξεις στη σοκολάτα, στο παγωτό και στο junk food, αν δεν αναπνέεις σωστά, αν τρώγεσαι με τα ρούχα σου, αν είσαι συνεχώς αγχωμένη, αν τρως τα νύχια σου και κοιτάς συνέχεια το κινητό σου, αν νιώθεις ότι μονίμως κάτι περιμένεις, τότε κάτι δεν πάει καλά με το αγόρι σου!

Και κατά συνέπεια με την αυτοεκτίμησή σου. Κι εκεί είναι η μαύρη τρύπα. Αν δεν έχεις λύσει τα θεματάκια σου με τον εαυτό σου και περιμένεις το αρσενικό να έρθει και να οριοθετήσει την ευτυχία σου, την έβαψες. Αν έσπειρες την ελπίδα πριν καν τσεκάρεις αν το έδαφος είναι εύφορο, τότε την πάτησες. Μένεις, περιμένεις, εγκλωβίζεσαι και αρχίζεις να αναζητάς σημάδια… Τα σημάδια που δείχνουν αν σε γουστάρει, τα σημάδια που δείχνουν αν δεν σε γουστάρει. Για να ταϊσεις τη συναισθηματική σου πείνα, για να γιγαντώσεις εσκεμμένα την οφθαλμαπάτη, για να αποφύγεις την αλήθεια που κατά βάθος την ξέρεις.

Ξέρεις πώς είσαι όταν είσαι ευτυχισμένη. Ξέρεις πως νιώθεις όταν νιώθεις πλήρης. Έτσι είσαι; Αυτό είναι το σημάδι που αποζητάς φίλη μου. Και όχι, δεν είσαι τρελή, ούτε υπερβολική. Το ζητούμενο σε μια σχέση είναι να νιώθουμε καλά. Αν δεν νιώθεις, δεν σε καλύπτει. Αν μονίμως κάτι σε ενοχλεί, μάλλον κάτι άλλο ζητάς και ψάχνεις, δεν νομίζεις; Το ζητούμενο είναι να λάμπεις!

Μην ψάχνεις για σημάδια έξω σου, αλλά μέσα σου. Τσέκαρε αν εσύ άλλαξες χρώμα και έχεις αρχίσει να γκριζάρεις και να μαυρίζεις. Αν δεν είσαι ροζ ή κόκκινη από ευτυχία, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Δώσε μια ευκαιρία, κάνε μια συζήτηση ώστε να νιώθεις ότι εσύ έκανες ό,τι μπορούσες κι αν δεν σε καλύψουν τα λόγια -και κυρίως οι πράξεις-
καν’ την για άλλα χρωματολόγια. Με αυτοπεποίθηση. Μην αναλώνεσαι. Και μην σπαταλάς το χρόνο σου…

Η εξαίρεση στον κανόνα…

Η αδικία! Αυτό φίλη μου είναι η εξαίρεση. Εκείνος να είναι ok, συνεπής, να σε προσέχει, να σου τηλεφωνεί, να σε αγκαλιάζει, να σε φιλάει, να σε κοπλιμεντάρει, να είναι εκεί, να δίνεται, κι εσύ να θέλεις κι άλλο… Κι άλλο… Να γίνεσαι φοβική, εμμονική, αχόρταγη, άπληστη. Να αμφισβητείς, να ζητάς τα πάντα. Να μην βγει με τους φίλους του -ποτέ!, να είναι μόνο μαζί σου. Την κάθε φυσική ανθρώπινη ανάγκη του για κάτι άλλο να τη μεταφράζεις ως απόρριψη, ως πιθανότητα απιστίας και να τρελαίνεσαι.

Εκεί φίλη μου δεν είναι ότι δεν σε γουστάρει. Είναι ότι εσύ δεν γουστάρεις τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθησή σου έχει κάνει τσουλήθρα, τα πάντα σου μυρίζουν κίνδυνο, η ανασφάλειά σου απογειώθηκε και αποζητάς παντού στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχεις δίκιο: δεν σε θέλει.

Να σου πω ένα μυστικό; Αν συνεχίσεις να αδικείς και να υποτιμάς τον εαυτό σου, αλλά και εκείνον, να είσαι σίγουρη ότι θα συμβεί αυτό που φοβάσαι περισσότερο. Και όχι γιατί είχες δίκιο, αλλά γιατί το προκάλεσες…

https://www.tlife.gr