Η γυναίκα, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


 Γράφει ο Y Factor

Γυναίκες λοιπόν..

Ένας σοφός άντρας είπε κάποτε: «Γυναίκες.. αναγκαίο κακό! Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές, δεν μπορούμε και να τις σκοτώσουμε».

Εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από τα δύο, καλό είναι να προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε. Τα δυο φύλα έχουν διαφορετικές απόψεις περί της γυναικείας φύσεως. Το μεν αντρικό φύλο ότι είναι αδύνατον να καταλάβει κάποιος τις γυναίκες, συνήθως αναφερόμενοι σε άντρες και ενίοτε και μεταξύ των γυναικών. Το δε γυναικείο φύλο όμως επιμένει και συγχρόνως απορεί πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην μπορεί να αντιληφθεί τον υπερβολικά απλό τρόπο σκέψης τους.

Οι δύο απόψεις εξετάζουν το θέμα από διαφορετική οπτική. Οι άντρες αναφέρονται γενικά στον γυναικείο τρόπο σκέψης ενώ οι γυναίκες αναφέρονται επί συγκεκριμένης κατάστασης. Οι γυναίκες ΔΕΝ θέλουν να τις καταλαβαίνουν όλοι. Θέλουν να τις καταλαβαίνει ο ένας, ο μοναδικός, ο δικός τους. Για τους άλλους, κοινώς, δεν τους καίγεται καρφί. Συνεπώς μην προσπαθείς να καταλάβεις μια γυναίκα σε μια κοινή συζήτηση. Θα εκφράσει τις απόψεις της αλλά δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να ανοιχτεί για να έχεις την ευκαιρία και την πολυτέλεια να την καταλάβεις. Αυτό πρέπει να το κερδίσεις. Πώς; Αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης ο οποίος πατάει σε κοινές βάσεις. Η έκφραση είναι που αλλάζει. Αν ξεγυμνώσεις τον τρόπο που ενεργεί μια γυναίκα, ο οποίος είναι η έκφραση της σκέψης της, και επικεντρώσεις στα κίνητρα, θα δεις ότι είναι κοινά. Οι γυναίκες θέλουν τάξη και ασφάλεια στη ζωή τους. Και δεν αναφέρομαι στην οικονομική ασφάλεια. Αναφέρομαι σε σταθερές. Κάθε πράγμα έχει μόνο μια θέση, είναι στη θέση του και όταν λέμε κάτι χρειάζεται να το πούμε μια φορά μόνο για να έχει εφαρμογή.

Όταν μια γυναίκα μιλάει, πραγματικά μιλάει, οι λέξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι λέξεις είναι το αποτέλεσμα όλων των διεργασιών που έχουν τελεστεί στο μυαλό της και υπάρχει σύνδεση μεταξύ συζητήσεων που έχουν γίνει, καταστάσεων και γεγονότων που έχετε μαζί περάσει. Όλα αυτά τα έχει επεξεργαστεί, τα έχει αξιολογήσει και έχει καταλήξει σε μια συγκεκριμένη άποψη, θεση, στάση. Μια φράση και μια απάντηση έχει βάρος και σημασία.

Για να κατανοήσεις το βάρος και τη σημασία αυτή, και κατ’επέκταση τον τρόπο που σκέφτεται μια γυναίκα, θα πρέπει να αφήσεις το δέντρο και να δεις το δάσος. Μην προσπαθείς να εξηγήσεις κάθε έκφραση ξεχωριστά. πρέπει να εστιάσεις στο κίνητρο και την προδιάθεση πίσω από τις λέξεις. Η φύση της γυναίκας και εξ’ αποτελέσματος το κίνητρό της, είναι να φροντίζει όλους γύρω της. Αν στο μυαλό σου έχεις τη συνέχεια που την διέπει, σε συνδυασμό με την έμφυτη επιθυμία της να είναι εκεί για όλους με τον καλύτερο τρόπο και ότι αυτά που λέει και κάνει το κίνητρο είναι ότι θέλει όλοι γύρω της να είναι καλά, δεν μπορείς να πέσεις έξω.

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

http://loveletters.gr/32570-2/