Ερωτεύτηκα κάποιον άλλον – Τι να κάνω ;

 


Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε «να μην σου τύχει»! Βλέπουμε  διάφορες καταστάσεις να συμβαίνουν γύρω μας αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα κάποιες που ευχόμαστε να μην συμβούν σε εμάς.

Θεωρούμε πως δεν θα μπορούσαμε να τις διαχειριστούμε και θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση. Ερωτεύτηκα κάποιον άλλον! Είμαστε ήδη σε μία σχέση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ζούμε την καθημερινότητα με τη σχέση μας, έχει συνηθίσει ο ένας τον άλλον, υπάρχει μία οικειότητα και ξαφνικά συμβαίνει κάτι που έρχεται να μας ταρακουνήσει όλη αυτή την ηρεμία. Πόσο δύσκολο είναι να είμαστε ήδη σε μία σχέση και να ερωτευτούμε έναν άλλον άντρα;

Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι ακριβώς τα συναισθήματά μας και αν πραγματικά έχουμε ερωτευτεί ή απλά είναι κάτι καινούριο που έρχεται να μας βγάλει από μία ρουτίνα.

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως όντως βρίσκονται σε σχέση και ερωτεύονται κάποιον άλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση; Η αλήθεια είναι πως είναι μία περίπλοκη κατάσταση και  συνήθως δεν είναι ανώδυνη είτε για εμάς είτε για το σύντροφό μας, ακόμα και για τον άλλον άντρα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε εμείς να βρούμε μέσα σε αυτό το άρθρο είναι τι μπορούμε να κάνουμε αν βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση.

Λένε πως ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις και δεν είναι κάτι που εσύ επιδιώκεις να κάνεις. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε το τι συμβαίνει και ερωτευόμαστε κάποιον άλλον αφού αυτό δεν είναι και κάτι στο οποίο θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα ασφαλή συμπέρασμα. Θα προσπαθήσουμε όμως να βρούμε μία λύση γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε αν έχουμε βρεθεί αυτή τη στιγμή σε μία τέτοια θέση.

Ερωτεύτηκα κάποιον άλλον – Τι να κάνω

Θα αναλύσουμε παρακάτω κάποιες σκέψεις που θα ήταν καλό να κάνουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο σε ποια φάση βρίσκεται η σχέση μας τη δεδομένη στιγμή και πώς είμαστε μέσα σε αυτήν όλο αυτό το διάστημα.

Η λύση σε τέτοια θέματα  κυρίως θα μας δοθεί αν κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό μας.  Δείτε λοιπόν μερικές ερωτήσεις που θα αρχίσουν να σας βάζουν λίγο τις σκέψεις σας σε τάξη και να ισορροπούν τη λογική με το συναίσθημα.

1) Τι είναι αυτό που μας κρατάει στη σχέση μας;

Αφήστε για λίγο στην άκρη αυτό που πιστεύετε πως αισθάνεστε για έναν άλλον άντρα και σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κρατάει στη σχέση που ήδη έχετε. Πόσο σημαντική είναι για εσάς και ποια είναι τα συναισθήματά σας για το σύντροφό σας. Υπάρχει περίπτωση να αισθάνεστε λίγο παραμελημένες από αυτόν ή μπορεί να συγκρίνεται το πρώτο διάστημα που γνωριστήκατε με την ζωή σας τώρα.

Ίσως σας είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι όλες οι σχέσεις δεν είναι πάντα όπως την πρώτη μέρα και δεν μιλάμε για τα συναισθήματα, αλλά για την ένταση που υπάρχει τον πρώτο καιρό.

Αν σας διευκολύνει, για να μην μπερδεύεστε, χρησιμοποιήστε ένα χαρτί για να καταγράψετε τις σκέψεις σας σχετικά με το τι σας κρατάει μέσα σε αυτήν τη σχέση. Είναι πολύ σημαντικό να απαντήσετε με ειλικρίνεια και όχι με τα πρέπει. Είναι μία συζήτηση άλλωστε με τον εαυτό σας και είστε απόλυτα ασφαλείς.

2) Τι μας λείπει από αυτήν;

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που σας λείπει από τη σχέση σας ή απλά υπάρχει μία απομάκρυνση και εσείς το επιτρέπετε να συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να μην αισθάνεστε τόσο κοντά με το σύντροφό σας είτε γιατί η καθημερινότητα λίγο έχει βάλει το χεράκι της σε αυτό είτε γιατί υπάρχει μία συνήθεια και μία οικειότητα που σας δημιουργούν σιγουριά.

Καταγράψτε τι είναι αυτό που σας λείπει από την σχέση ή αν είστε απόλυτα ευχαριστημένες από αυτήν. Μπορεί να σας λείπουν κάποιες στιγμές που περνούσατε μαζί και τώρα τα έχετε αφήσει όλα στην άκρη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν είναι τόσο εκδηλωτικός και αυτό είναι κάτι που σας λείπει. Ίσως κάποιες εκπλήξεις που περιμένατε και δεν έχετε δει από την πλευρά του. Σκεφτείτε οτιδήποτε μπορεί να σας λείπει σημειώστε το και διαβάστε το ξανά και ξανά.

3) Τι έχουμε δει στον άλλον άντρα;

Τι είναι αυτό που σας έχει τραβήξει στον άλλον άντρα; Ίσως έχει κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό που μπορεί ακόμα να τον έχετε συγκρίνει και με τον σύντροφό σας στο θέμα του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς.

Μπορεί όμως να έχετε δει κάτι σε αυτόν, αν το καλοσκεφτείτε, το οποίο βλέπετε και στο σύντροφό σας απλά στο σύντροφό σας είναι κάτι που έχετε συνηθίσει. Σκεφτείτε καλά τι είναι αυτό που σας τράβηξε αρχικά και τι είναι αυτό που άρχισε να σας δημιουργεί συναισθήματα για αυτόν τον άντρα.

4) Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση;

Δεν είναι περίεργο να διαπιστώσετε κοιτώντας πίσω ότι έχετε ξαναβρεθεί σε μία αντίστοιχη θέση με μπερδεμένα συναισθήματα και χωρίς να γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Έχουμε δει, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μία γυναίκα που βρίσκεται σε σχέση και νιώθει ότι έχει ερωτευτεί έναν άλλον άντρα, να απομακρύνεται και από τα δύο άτομα τελικά.

Αυτό ίσως το κάνει μία γυναίκα γιατί στην πραγματικότητα πάντα ο ένας θα της θυμίζει τον άλλον. Αυτό που θα δένει στο μυαλό της αυτούς τους δύο άντρες είναι η στιγμή. Πάντα θα θυμόμαστε ότι ήμασταν με κάποιον άντρα όταν ερωτεύτηκαμε τον άλλο και το αντίθετο.

5) Έχουμε σκεφτεί το μέλλον στη σχέση μας;

Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείτε το μέλλον με τον σύντροφό σας; Θα αναρωτιέστε ποια είναι η σημασία μιας τέτοιας ερώτησης. Είναι σημαντικό όμως να μην αφήνουμε πάντα τα συναισθήματά μας να ορίζουν το πώς τελικά θα φερθούμε, αλλά να χρησιμοποιούμε μαζί με αυτά και την λογική για να μπορούμε να τα ισορροπήσουμε.

Έτσι λοιπόν αυτό που εσείς πιστεύετε ότι είναι έρωτας για έναν άλλον άντρα, μπορεί να είναι ένας ενθουσιασμός της στιγμής. Πώς νιώθετε όταν σκέφτεστε όμως ότι η σχέση που ήδη έχετε έχει μέλλον; Και αυτό είναι κάτι που έχετε συζητήσει με το σύντροφό σας;

6) Πόσο συχνά μιλάμε με τον σύντροφό μας για αυτά που νιώθουμε;

Μιλάτε με τον σύντροφό σας για αυτά που νιώθετε και πόσο συχνά; Ορισμένες φορές τα καταπιεσμένα συναισθήματα και όλα αυτά που δεν συζητάμε με το σύντροφό μας μπορεί να μας μπερδέψουν. Μπορεί να ξέρουμε εμείς τι νιώθουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε τι νιώθει ακριβώς ο σύντροφός μας.

Ο ένας προσπαθεί να το δείξει στον άλλον με πράξεις αλλά ποτέ μην είστε σίγουρες ότι αυτό που δείχνετε το λαμβάνει ο άλλος. Συνεπώς δεν είναι κακό να συζητάμε αυτά που νιώθουμε είτε είναι θετικά είτε αρνητικά με το σύντροφό μας ώστε να βρίσκουμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε διατηρώντας τη σχέση μας υγιή.

7) Τι είχε συμβεί όταν γνωρίσαμε τον άλλον άντρα;

Κάνοντας αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας δώστε του λίγο χρόνο να θυμηθεί καλά αν έχει συμβεί κάτι μέσα στη σχέση τη στιγμή που γνωρίσατε τον άλλον άντρα. Υπάρχει περίπτωση να σας τράβηξε ο συγκεκριμένος άνθρωπος γιατί βρισκόσασταν σε μία περίεργη κατάσταση στη σχέση σας και αυτό που θέλατε, ουσιαστικά, ήταν να ξεφύγετε από αυτήν. Μήπως περνούσατε κάποια φάση ρουτίνας, μήπως δεν είχατε καλή διάθεση και θεωρήσατε ότι η σχέση σας έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Υπήρχαν κάποια προβλήματα και θεωρήσατε ότι ο συγκεκριμένος άντρας που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει είναι κάτι άλλο και θα α μπορούσατε να ζήσετε ξανά από την αρχή άλλες καταστάσεις. Ορισμένες φορές υπάρχουν λόγοι που βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να ζήσει τα συναισθήματα του πιο έντονα από όσο είναι στην πραγματικότητα.

8) Πόσο επηρεαζόμαστε από τις φίλες μας;

Έχουν παίξει οι φίλες μας ρόλο σε αυτήν την κατάσταση ή είναι κάτι που έχουμε κρατήσει για τον εαυτό μας; Σε κάποιες περιπτώσεις οι φίλες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να δούμε αυτό που ζούμε πιο έντονα από ότι είναι.

Μάλιστα μπορεί ακόμα και να μας παροτρύνουν να κοιτάξουμε και κάπου αλλού είτε για να φλερτάρουμε για να ανανεωθούμε είτε γιατί δεν συμφωνούν με την σχέση που ήδη έχουμε και για πολλούς άλλους λόγους.

Είναι καθαρά δική σας απόφαση το ότι νιώθετε ερωτευμένη με τον άλλον άντρα; Κάποιες γυναίκες που βίωσαν μια τέτοια κατάσταση μετά από αρκετό καιρό υποστήριξαν πως δεν ήταν καθαρά δική τους απόφαση, αλλά είχαν παρασυρθεί τόσο από ιστορίες άλλων γυναικών όσο και από τη γνώμη των φίλων. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μπορεί να συμβεί.

9)  Πώς είναι η σχέση μας το τελευταίο διάστημα;

Μία πάρα πολύ σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι το πώς είναι η σχέση σας το τελευταίο διάστημα. Ορισμένες φορές έρχονται κάποιοι άλλοι έξω από τη σχέση και  γίνονται για εμάς μία σανίδα σωτηρίας.

Άλλες γυναίκες αυτό το αντιλαμβάνονται και άλλες θεωρούν ότι έχουν ερωτευτεί, ανάλογα με την προσωπικότητά τους. Ας δούμε λοιπόν λίγο καλύτερα πώς είναι η σχέση μας όλο αυτό το διάστημα μήπως και έχουμε ζοριστεί πολύ και ψάχνουμε απλά να πιαστούμε από κάπου αλλού ώστε να αισθανθούμε καλύτερα, να μας ανέβει η αυτοπεποίθηση και να ζήσουμε καινούριες καταστάσεις.

Ερωτεύτηκα κάποιον άλλον – Συμβουλή

Τι μπορούμε να κάνουμε αν βρεθούμε σε μία τέτοια θέση; Ουσιαστικά με αυτή την ερώτηση μας έρχεται στο μυαλό μία άλλη η οποία είναι «να παραμείνουμε στη σχέση μας ή να φύγουμε από αυτήν και να ακολουθήσουμε τον άνθρωπο που πιστεύουμε ότι ερωτευτήκαμε».

Τόσο το ένα όσο και το άλλο είναι ρίσκο ποτέ δεν ξέρουμε αν έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση αφού μόνο ο χρόνος θα μας δείξει. Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πως εμείς θα αισθανθούμε καλύτερα. Πώς την επόμενη μέρα θα ζούμε αυτή την κατάσταση που εμείς πραγματικά θέλουμε.

Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα πάρουμε την απόφαση μας αφού δεν είναι σκοπός μας να πληγώσουμε ανθρώπους. Ερωτεύτηκα κάποιον άλλον! Τι να κάνω; Κανένας δεν μπορεί να δώσει με απόλυτη σιγουριά μία απάντηση οπότε δεν θα το κάνουμε ούτε και εμείς. Η απάντησή σας βρίσκεται μέσα στη συζήτηση με τον εαυτό σας, με τα δικά σας θέλω και με τον δικό σας τρόπο ζωής.

Αυτό που εμείς μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να δώσουμε αρκετή σημασία πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση σε τι βαθμό βρίσκεται ο αυθορμητισμός μας και γενικότερα η παρορμητική μας διάθεση. Επίσης, επειδή είναι μία κατάσταση που μπορεί να μας βγει σε καλό αλλά μπορεί να μας φέρει και σε πολύ δύσκολη θέση τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας, θα ήταν καλό πριν κάνουμε κάτι να το σκεφτούμε περισσότερες από μία φορές.

Από

 Χριστίνα Παναγοπούλου

https://www.dynamikhgynaika.gr