Ιδανική σχέση για τις γυναίκες – Τι πραγματικά χρειάζονται οι γυναίκες


Οι άντρες θεωρούν πως οι γυναίκες δεν ξέρουμε τι θέλουμε και δεν μπορούν ποτέ να καταλάβουν και τι τελικά είναι ιδανικό για εμάς σε μία σχέση. Τι προϋποθέτει η ιδανική σχέση για τις γυναίκες; Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς οι γυναίκες ώρες-ώρες δεν μπορούμε εύκολα να περιγράψουμε μία ιδανική σχέση. Όπως για παράδειγμα, πώς θα θέλαμε να είναι ο σύντροφός μας από πλευράς συμπεριφοράς, εμφάνισης και πώς θα θεωρούσαμε ότι θα ήταν η πορεία μιας ιδανικής σχέσης.

Σίγουρα, αρχικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα κάθε γυναίκας, από το τι ψάχνει και τι είναι αυτό που θα την κάνει να αισθανθεί πληρότητα. Η ιδανική σχέση που έχουμε στο μυαλό μας ορισμένες φορές δεν ταιριάζει με τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε σύντροφο. Μπορεί, για παράδειγμα, η ιδανική σχέση για εμάς να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα συναισθήματα, αλλά κάποιες φορές στο πρακτικό κομμάτι θα δώσουμε μεγάλη σημασία.

Φαίνονται λίγο μπερδεμένα τα πράγματα στο μυαλό μιας γυναίκας;  Ίσως και ορισμένες φορές να είναι! Παρ’ όλα αυτά σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς είναι η ιδανική σχέση για τις περισσότερες γυναίκες και φυσικά αφήνουμε και ένα παραθυράκι για τις εξαιρέσεις. Ποια είναι τα συναισθήματα που ψάχνει μια γυναίκα να βρει μέσα σε μία σχέση και ποια στοιχεία χαρακτήρα στον σύντροφό της!

Η ιδανική σχέση βασίζεται στη λογική ή στα συναισθήματα;

Ιδανικά θα λέγαμε πως για να δημιουργηθεί μία σχέση και να έχει  περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας βασίζεται τόσο στην λογική όσο και στο συναίσθημα. Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο ο οποίος μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε μία σχέση. Οι γυναίκες όμως τι χρησιμοποιούμε περισσότερο, τη λογική ή το συναίσθημα;

Μήπως αρχικά ο συναίσθημα για να επιλέξουμε σύντροφο και στην πορεία την λογική για τη δημιουργία αυτής της σχέσης; Σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται! Κάποιοι θεωρούν ότι οι γυναίκες ονειρεύονται με το συναίσθημα αλλά επιλέγουν με  τη λογική. Οι γυναίκες πάλι υποστηρίζουμε ότι πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα συναισθήματά μας για να μπούμε στη διαδικασία της σχέσης. Μεγάλο ρόλο, αν θέλουμε να πλησιάσουμε πιο κοντά στην  λύση αυτού του θέματος, παίζει η ηλικία της γυναίκας. Για παράδειγμα, πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λογική όταν ο αυθορμητισμός μας υπερέχει σε νεαρή ηλικία;

δανική σχέση για τις γυναίκες

Θα δούμε παρακάτω πώς φαντάζονται οι περισσότερες γυναίκες την ιδανική σχέση.  Μπορεί  να έχουμε η καθεμία από εμάς ξεχωριστή προσωπικότητα και να ζητάμε διαφορετικά πράγματα στη ζωή μας, αλλά σχετικά με τις σχέσεις υπάρχουν κάποια στοιχεία που οποιαδήποτε γυναίκα και αν ρωτήσουμε θα τα βρούμε κοινά.

Τι θέλουμε, λοιπόν, να βλέπουμε σε έναν άντρα ώστε να δημιουργήσουμε την ιδανική σχέση;

1) Προστασία, ασφάλεια

Κάθε γυναίκα νιώθει την ανάγκη να αισθάνεται προστασία και ασφάλεια δίπλα σε έναν άντρα όσο δυναμική και ανεξάρτητη και αν είναι η ίδια. Ορισμένες φορές κάποιοι την ασφάλεια τη συνδέουν με το οικονομικό κομμάτι. Στην πραγματικότητα όμως μία γυναίκα την προστασία και την ασφάλεια την αισθάνεται εκ πρώτης από το συναίσθημα που λαμβάνει και τον δυναμισμό του άντρα.  Θέλουμε να αισθανόμαστε ότι αυτός ο άντρας είναι εκεί για μας  και είναι αυτός που θα βγει μπροστά για να μας υπερασπιστεί.

Είναι αυτό που λέγαμε  μικρά κοριτσάκια ότι περιμένουμε τον ιππότη. Η ιδέα του ιππότη είναι αυτού του άντρα που προστατεύει τη γυναίκα, της συμπεριφέρεται όμορφα και είναι δίπλα της σε όλες τις φάσεις της ζωής είτε δύσκολες είτε εύκολες. Όλο αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει μέσα στην ιδανική σχέση.

2) Τρυφερότητα

Η τρυφερότητα όπως φαίνεται μπορεί να παρεξηγηθεί γιατί ίσως με έναν άλλο τρόπο την έχουμε στο μυαλό μας οι γυναίκες και με έναν άλλο τρόπο οι άντρες. Ορισμένοι θεωρούν πως η τρυφερή συμπεριφορά ανήκει στο γυναικείο φύλο ενώ οι άντρες θέλουν να δείχνουν λίγο πιο ισχυροί, οπότε κάποιοι θεωρούν ότι η τρυφερή πλευρά τους μπορεί να μειώσει λίγο την δυναμική. Εμείς πάλι θα λέγαμε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αφού ένας άντρας απλά την τρυφερότητα του την δείχνει λίγο διαφορετικά από τη γυναίκα και σε συγκεκριμένες στιγμές.

Τελικά θα λέγαμε  ότι στο θέμα «τρυφερότητα» η διαφορά της γυναίκας και του άντρα έχει να κάνει με τον τρόπο και ίσως με την συχνότητα. Μάλιστα οι γυναίκες, που μπορεί να σας φανεί και λίγο περίεργο, ορισμένες φορές  το  να μας δείχνει ένας άντρας πολύ τρυφερότητα δεν μας αρέσει. Ίσως έχουμε την ανάγκη από μικρές δόσεις τρυφερότητας που θα τον κάνουν στα μάτια μας ξεχωριστό.

3) Δυναμισμό 

Αυτή η περίπτωση σίγουρα δεν χρειάζεται και πολύ μεγάλη ανάλυση! Ένας δυναμικός άντρας είναι αυτό που κάθε γυναίκα σκέφτεται για την δημιουργία της ιδανικής σχέσης. Όσο δυναμική και αν είναι μία γυναίκα η ίδια, δεν θα μπορούσε να δει κάτι λιγότερο στο σύντροφό της.

Μάλιστα θα λέγαμε πως στην πραγματικότητα διαφέρει λίγο ο δυναμισμός ενός άντρα και  ο δυναμισμός μιας γυναίκας. Και επειδή ένας δυναμικός άντρας θεωρούμε ότι είναι αυτός που μπορεί να μας προστατεύσει και να μας κάνει να νιώσουμε ασφάλεια, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά είναι αλυσίδα και το ένα φέρνει το άλλο.

4) Κατανόηση

Η κατανόηση που θα μας δείξει ένας άντρας σε διάφορα θέματα μέσα στη σχέση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να μας την κάνει ιδανική.  Για μία γυναίκα η  ιδανική σχέση δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει κατανόηση και σίγουρα και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μία σχέση στην οποία ο σύντροφός μας δεν θα κατανοεί κάποιες ανάγκες μας, θέλω μας, ακόμα και  την διαφορετικότητα που έχουμε στην προσωπικότητά μας. Στην πραγματικότητα θεωρούμε πως δεν υπάρχει αγάπη χωρίς κατανόηση και εφόσον η αγάπη είναι το βασικό στοιχείο για να  δημιουργηθεί μία ιδανική σχέση, τότε πώς θα μπορούσε να λείπει η κατανόηση μέσα από αυτή.

5) Διεκδίκηση

Στην ιδανική σχέση για τις γυναίκες δεν μπορεί να μην υπάρχει διεκδίκηση από τον σύντροφο από την αρχή και για πάντα! Όσο υπερβολικό και αν μας ακούγεται είναι μία αλήθεια και κάθε γυναίκα θέλει να αισθάνεται ότι ο σύντροφός της την διεκδικεί όσοι οικειότητα και να έχουν μεταξύ τους και όσο διάστημα και αν έχουν περάσει μαζί. Η αντίθετη περίπτωση μπορεί να φέρει αρκετά νεύρα γκρίνιες και εντάσεις μέσα σε αυτή τη σχέση οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε ιδανική.

6) Διάθεση για ανανέωση

Η ανανέωση είναι ένα στοιχείο βασικό που τελικά θα λέγαμε ότι μπορεί να κάνει μία σχέση ιδανική. Η διάθεση για ανανέωση σημαίνει ότι γίνεται μία προσπάθεια από τον σύντροφό μας να βρεθούν οι τρόποι ώστε αυτή η σχέση να διατηρηθεί στο χρόνο.  Η συνεχής ανανέωση όντως μπορεί να κάνει μία σχέση ιδανική αφού θα την διατηρεί πάντα σε ένα επίπεδο που το ζευγάρι θα αποφεύγει τη ρουτίνα και όλα όσα συνεπάγονται όταν επέλθει αυτή. Η καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει διάφορα θέματα και τα θεμέλια της σχέσης να αρχίσουν να τρίζουν. Οπότε σίγουρα μία ιδανική σχέση ανανεώνεται όσο πιο πολύ γίνεται.

7) Αυτοπεποίθηση

Οι γυναίκες θεωρούν πως ένας άντρας ο οποίος έχει αυτοπεποίθηση χωρίς να ξεπερνάει φυσικά τα όρια, είναι πολύ καλή περίπτωση για να δημιουργήσουμε μία ιδανική σχέση. Αυτή η άποψη υπάρχει γιατί γενικότερα οι γυναίκες έχουμε ανάγκη από τους άντρες οι οποίοι τα πάνε καλά με τον εαυτό τους, αλλά δεν αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Απλά ένας άντρας που είναι σίγουρος για τον εαυτό του μπορεί να αποδώσει και σε κάποια άλλα πράγματα πολύ καλύτερα.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε ένας άντρας ο οποίος δεν έχει αυτοπεποίθηση να διεκδικεί ιδιαίτερα, να μπαίνει μπροστά και να προστατεύει, να μπορεί να παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια του; Θεωρούμε πως αυτά είναι στοιχεία ενός ανθρώπου που έχει βρει κάποια πράγματα με τον εαυτό του και νιώθει αυτοπεποίθηση.

8) Σεβασμό και ειλικρίνεια

Από τα στοιχεία που συνθέτουν μία ιδανική σχέση δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην άκρη το σεβασμό και την ειλικρίνεια που θέλει να βρει μία γυναίκα μέσα σε αυτήν. Ένας άντρας που ξέρει να σέβεται και να είναι ειλικρινής έχει δύο από τα βασικότερα στοιχεία που θέλουν οι γυναίκες. Άλλωστε οποιαδήποτε γυναίκα και αν ρωτήσουμε δεν θα μας έλεγε ποτέ το αντίθετο και χωρίς αυτά δεν υφίσταται καμία ιδανική σχέση, αλλά ίσως μόνο μία σχέση με αρκετά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον.

9) Εργατικότητα

Ίσως να απορείτε γιατί η εργατικότητα του άντρα είναι ένα από τα στοιχεία που θα χρησιμοποιούσε μία γυναίκα αν τη ρωτούσαμε τι περιλαμβάνει η ιδανική σχέση για την ίδια!  Η εργατικότητα όμως ενός άντρα δείχνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του,  αλλά  τον τρόπο που επιθυμεί να ζει. Ένας εργατικός άντρας σίγουρα είναι και δυναμικός, είναι σε πολύ καλό επίπεδο η αυτοπεποίθησή του, μπορεί να κοιτάξει το μέλλον του, να βάλει στόχους, να στηρίξει τη σχέση του και πολλά ακόμα. Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που μία γυναίκα εκτιμά ιδιαίτερα έναν  εργατικό άντρα.

Ιδανική σχέση για τις γυναίκες – Συμπέρασμα

Μία γυναίκα θεωρεί ότι αν βρει τα παραπάνω σε έναν άντρα ή έστω τα περισσότερα από αυτά, τότε μπορεί να δημιουργήσει την ιδανική σχέση. Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά στην πραγματικότητα και οι δύο πλευρές ζητούν τα παραπάνω και αν βρουν τη χρυσή τομή τους τότε αναμφίβολα η σχέση τους θα  θεωρηθεί ιδανική. Φυσικά όλα αυτά είναι θεωρητικά γιατί στην πράξη το αν μία σχέση εξελιχθεί ομαλά ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι αποκλειστικά και μόνο από το αν τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν τα παραπάνω στοιχεία.

Σαν συμπέρασμα θα λέγαμε ότι οι γυναίκες αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι να μπορέσουμε να ταιριάξουμε συναισθηματικά και κοιτώντας λίγο τα παραπάνω θα διαπιστώσουμε ότι αν αυτά τα βρούμε σε έναν άνθρωπο και  είναι στοιχεία και του δικού μας χαρακτήρα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας στη σχέση

Από

 Χριστίνα Παναγοπούλου

https://www.dynamikhgynaika.gr/sxeseis/idaniki-sxesi-gia-tis-gynaikes/