Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν εύκολα σχέσεις

 


Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που δυσκολεύονται να κάνουν σχέσεις. Δυσκολεύονται να συνάψουν οποιουδήποτε είδους σχέσεις και να συνδεθούν στενά με κάποιον άνθρωπο.

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που θέλουν περισσότερο την ανεξαρτησία τους.
Και ξέρετε γιατί? Γιατί τους αρέσει ο εαυτός τους όπως είναι. Φοβούνται ότι μια σχέση θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τρόπο ζωής
Δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους. Πιστεύουν πολύ στις δικές τους δυνατότητες. Δεν ικανοποιούνται εύκολα από τους άλλους, έχουν τον πήχυ πολύ ψηλά. Κι έτσι καταλήγουν να είναι μόνοι. Νομίζουν πως όπως είναι αυτοί πρέπει να είναι και ο σύντροφος τους: Ένας πολύ έξυπνος, αυτάρκης άνθρωπος, που μπορεί να τα καταφέρνει εύκολα και μόνος του.
Είναι άνθρωποι που επικεντρώνονται τόσο στην δουλειά τους, ώστε δεν μένει χώρος για κάτι άλλο ή για κάποιον άλλο. Προτεραιότητα είναι η καριέρα τους, και δεν προσαρμόζονται εύκολα, ούτε υποχωρούν στα θέλω τους.
Υπεραναλύουν τα πάντα, γιατί έχουν αναλυτική σκέψη. Με αυτόν το τρόπο χάνουν πολλές φορές την ουσία των πραγμάτων ή της στιγμής, γεγονός που ενοχλεί τον εκάστοτε σύντροφο τους. Δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί σκέφτονται πολύ και υπεραναλύουν τα πάντα. Δεν αφήνουν την φαντασία να πάρει θέση στη ζωή τους ή την σχέση τους. Θέλουν όλα να είναι απτά.
Είναι τελειομανείς ακόμα και στις σχέσεις τους, και απογοητεύονται εύκολα, γιατί δεν κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και τις απαιτήσεις τους. Βάζουν μη ρεαλιστικούς στόχους για τον τέλειο σύντροφο, κι έτσι καταλήγουν να μένουν χωρίς αυτόν.
Είναι περισσότερο πρακτικοί άνθρωποι, και βάζουν σε δεύτερη μοίρα το συναίσθημα. Εκλογικεύουν τα συναισθήματα τους, γιατί αυτό γνωρίζουν, έτσι αισθάνονται ασφαλείς.
Δεν θα εμπλακούν εύκολα σε ένα ειδύλλιο. Δεν είναι ο ρομαντικός τύπος ανθρώπου που ίσως περιμένεις να βρεις. Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από ότι οι υπόλοιποι.
Είναι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, οι ευφυείς, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Είναι αυτοί που στην επαγγελματική τους ζωή κατάφεραν τα σπουδαιότερα πράγματα, αφήνοντας πίσω φίλους και συντρόφους.
Αυτοί που αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, ίσως να πήγαν τον κόσμο μας λίγο πιο μπροστά
Maggie

https://megeia.gr/giati-oi-poly-exypnoi-anthropoi-den-kanoyn-eykola-scheseis/