Όταν ο χωρισμός είναι η μόνη διέξοδος


Κάθε χωρισμός είναι ένας συναισθηματικός θάνατος ή ένα κάλεσμα προς τη ζωή;


Όπως και να έχει όταν δύο άνθρωποι χωρίζουν χρειάζονται να περάσουν κάποια στάδια μέχρι να έρθει πάλι ισορροπία. Πολλές φορές τη διαδικασία αυτή την ονομάζω « Δρόμο του Ήρωα ».


Ο «Δρόμος του Ήρωα» κρύβει πολλές εκπλήξεις ευχάριστες και αρκετά προκλητικές που σε ωθούν να τα παρατήσεις, να οπισθοχωρήσεις, να πεισμώσεις, να διεκδικήσεις, να συγχωρέσεις αλλά και να εξελιχθείς με κάποιο τρόπο που πολλές φορές φάνταζε όνειρο ζωής κατά την συμβίωση.


Στον Δρόμο αυτόν, υπάρχουν πολλά εμπόδια αλλά και υπερφυσικές δυνάμεις που δεν ξέρεις ότι έχεις, αλλά τις επιστρατεύεις και ως θαύμα εμφανίζονται μπροστά σου ευκαιρίες ή θεόσταλτοι άνθρωποι που θα είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή που θα χρειαστείς καθοδήγηση και συμβουλές.


Έτσι κάπως το «θέλω» κατακτά γήινα, ρεαλιστικά και με τιμή όλα όσα αξίζουν στον άνθρωπο καθώς ξεπερνά τον χωρισμό. Το «Μαζί» που αλλοίωσε το «Είμαι» έρχεται να δώσει την θέση του σε κάτι πιο σοφό, πιο δυνατό, πιο υγιές, πιο ελπιδοφόρο και πιο αποτελεσματικό. Όχι χωρίς κόστος, όχι εύκολα και σίγουρα όχι χαλαρά.


Μία νέα κατάκτηση, ένα λαμπρό μέλλον και μια βίωση της ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου για να ολοκληρώσεις αυτά που δεν κατάφερες ομαδικά, αυτά που δεν αισθάνθηκες δικά σου ή που σου τα στέρησε η ύπαρξη στην συμβίωση.


Κλείνει ένας κύκλος για να ανοίξει η καρδιά σου και ο νους σου στην Αυτοαγάπη και την Αυτοσυγχώρεση. Να οριοθετήσουν την πρότερη επιλογή και να ανοίξουν πεδία ανεκπλήρωτα. Αυτά να δουλευτούν, να επεξεργαστούν μέχρι να γίνουν πληρότητα και αυταπάρνηση και τότε να ξαναπαραδοθούν στο όνομα της Αγάπης…

 Διoνυσία Καρόκη

Theta healer & Instructor/ Jungian Coach


Alllovelight.com