Πώς να νιώσει ότι με χάνει – Συμβουλές


 Όταν επισυνάπτουμε μια σχέση στην ζωή μας ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε με το πέρασμα του χρόνου είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν και δεν είναι όπως ακριβώς όταν ξεκίνησαν. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα στις ερωτικές. Έτσι πάρα πολλές φορές εμείς οι γυναίκες καταλήγουμε να θεωρούμαστε δεδομένες από τους συντρόφους μας, και αυτό μας απογοητεύει αρκετά. Αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα και θες να μάθεις γιατί συμβαίνει αλλά και για να βρεις απάντηση στο ερώτημα «πώς να νιώσει ότι με χάνει», αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το άρθρο μας και να πληροφορηθείς για όσα αναζητάς.

Γιατί οι καταστάσεις αλλάζουν σε μια διαπροσωπική σχέση;

Σχεδόν κάθε φορά, στην αρχή μιας σχέσης είτε αυτή είναι φιλική είτε ερωτική ο καθένας έλκεται από τον άλλον βλέποντας και κρίνοντας πολύ λίγα στοιχεία. Τα οποία μάλιστα είναι μόνο θετικά. Καθώς πάντα δείχνουμε τα θετικά στοιχεία μας γιατί μας κυριεύει ο ενθουσιασμός. Αν το σκεφτείς, θα δεις ότι συχνά σκέφτεσαι να αποφύγεις διάφορες «ιδιότροπες» συνήθειες σου μπορεί να σου στοιχίσουν. Έτσι έχοντας όλα τα θετικά στοιχεία, αυτό που κάνεις είναι να τα τονίζεις πολύ με την συμπεριφορά σου και έτσι να κρύβονται άλλα πράγματα. Αυτό συμβαίνει και από την πλευρά των ανδρών. 

Στην αρχή της σχέσης μπορεί να τους βλέπεις να περιποιούνται μανιωδώς, να κάνουν τα πάντα για σε εντυπωσιάζουν, να σε ακολουθούν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, να σου λένε συνέχεια ναι, αλλά όταν περάσει ο καιρός, βλέπεις έναν άλλον άνθρωπο που βαριέται να ντυθεί ωραία και από το να έρχεται μαζί σου προτιμάει να κάτσει σπίτι να δει μπάλα είτε μόνος του είτε με την παρέα του. Αυτά τα γεγονότα και άλλα εξίσου παρόμοια δεν συμβαίνουν στην αρχή μιας σχέσης, παρόλα αυτά εξελίσσονται στην συνέχεια όταν πλέον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ το θέμα της διεκδίκησης του συντρόφου. 

Όμως εμείς οι γυναίκες τείνουμε να τα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τους άντρες και αυτό που κάνει να σκεφτόμαστε το «πώς να νιώσει ότι με χάνει».  Βέβαια εμείς οι γυναίκες συχνά δεν εμφανίζουμε τόσο έντονες διαφορές σε σχέση με τους άνδρες, γιατί δεν θέλουμε να νομίζουν ότι τους έχουμε δεδομένους, εν αντιθέσει με εκείνους.

Φταίει ο άνδρας σου που σε θεωρεί δεδομένη;

Η απάντηση είναι πως όχι. Σε μια σχέση είτε ερωτική είτε φιλική, ποτέ δεν φταίει αποκλειστικά ένας για τα τυχόν προβλήματα της σχέσης. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα είναι ότι ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη και εσύ αναρωτιέσαι το «πώς να νιώσει ότι με χάνει;». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σου άλλαξε τον χαρακτήρα του και άρχισε να σε θεωρεί σίγουρη. Σε αυτή την αλλαγή ευθύνεσαι και εσύ για το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μπορεί να έβλεπες την αλλαγή του συντρόφου σου να συμβαίνει σταδιακά και να το αγνοούσες καθώς δεν ήθελες να τον στεναχωρείς. 

Αν όμως κάτι που σε ενοχλεί το αφήσεις να αναπτυχθεί, αυτό θα μεταλλαχτεί σε κάτι αρκετά κακό που δεν θα σου αρέσει, όπως για παράδειγμα μια άσχημη συμπεριφορά προς εσένα. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα το άφησες εσύ να εξελιχθεί, και τώρα μπορεί να είναι αργά να κάνεις κάτι. Μια άλλη περίπτωση που μπορεί να ευθύνεσαι εσύ είναι να άλλαξε και η δική σου συμπεριφορά ως προς τον σύντροφό σου. Για παράδειγμα, στην αρχή μέχρι να επισημοποιήσετε την σχέση σας μπορεί να ήσουν τρομερά τρυφερή, γλυκιά και να νοιαζόσουν απίστευτα για εκείνο και την σχέση σας, και μετά όλα αυτά να άλλαξαν. 

Έτσι μπορεί ο σύντροφός σου να αισθάνθηκε ότι τον θεωρείς δεδομένο και έτσι να προκλήθηκε αυτή η συμπεριφορά από απέναντί του. Αν όμως το φταίξιμο ευθύνεται σε εσένα τότε καλό θα ήταν να μην σε νοιάζει το «πώς να νιώσει ότι με χάνει», γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πλευράς του συντρόφου σου και να θεωρήσει ότι αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Πώς να καταλάβεις αν σε θεωρεί δεδομένη;

Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πότε αρχίζει να εμφανίζεται αυτή η αλλαγή που σου αναφέραμε στις σχέσεις τους.  Για τον λόγο αυτό θα σε ενημερώσουμε και σχετικά με το πώς να καταλάβεις αν σε θεωρεί δεδομένη ο σύντροφός σου. Γενικά αν σκέφτεσαι συχνά το «πώς να νιώσει ότι με χάνει» σημαίνει ότι σε θεωρεί αρκετά δεδομένη και εσύ το έχεις αντιληφθεί υποσυνείδητα. Καθώς αν θες να τον κάνεις να νιώσει ότι σε χάνει σημαίνει ότι σε θεωρεί δεδομένη και δεν σε «διεκδικεί» όπως παλιά. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε νοιάζεται ή ότι δεν σε αγαπάει, αλλά δεν νιώθει κάποια  «απειλή» από εσένα και πιστεύει ότι όσο και να σε ενοχλεί η συμπεριφορά του εσύ δεν θα πρέπει να αντιδράσεις γιατί είσαι η σύντροφός σου.  Μερικά σημάδια είναι τα εξής:

  1. Αποφεύγει να βγαίνει μαζί σου.
  2. Προτιμάει την παρέα του.
  3. Έχει γίνει απότομος.
  4. Δεν σου δείχνει ότι νοιάζεται για εσένα.
  5. Δεν είναι ενθουσιώδης μαζί σου.
  6. Δεν σου λέει συχνά τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του.
  7. Δεν νοιάζεται για το που είσαι ή με ποιους βγαίνεις.
  8. Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια για εσάς.

Αν έχεις παρατηρήσεις μερικά από τα σημάδια που σου αναφέραμε και είσαι σίγουρη ότι ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη και σίγουρη, και θεωρείς ακόμα ότι σε νοιάζει η απάντηση στο ερώτημα του «πώς να νιώσει ότι με χάνει» τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις μερικές από τις συμβουλές που θα σου δώσουμε στην συνέχεια του άρθρου μας.

Πώς να νιώσει ότι σε χάνει

1. Προκάλεσε τον να σε ζηλέψει

Μια από τις πρώτες απαντήσεις που θα σου δώσει κάποιος αν τον ρωτήσεις για το πώς να νιώσει ότι με χάνει ο σύντροφός μου, είναι να τον κάνεις να σε ζηλέψει. Με το να το καταφέρεις αυτό, θα τον κάνεις να νιώσεις όπως ακριβώς στις αρχές τις σχέσεις σας. Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να βρεις κάποιον φίλο σου που ζηλεύει ο σύντροφός σου και να βγείτε μαζί. Αν αρχίσει και νιώθει τον ανταγωνισμό, τότε θα του προκληθούν διάφορα συναισθήματα τα οποία θα βάλουν στην άκρη τα αρνητικά που τον κάνουν να σε νιώθει δεδομένη.

2. Άρχισε να περιποιείσαι περισσότερο τον εαυτό σου

Ένας άλλος τρόπος για να τον κάνεις να ζηλέψει χωρίς να τον προκαλέσεις πολύ, είναι να ντύνεσαι πιο ωραία και γενικά να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου. Έτσι θα δει πόσο ωραία είσαι, θα θυμηθεί και το πόσο του άρεσες πριν γίνεται ζευγάρι, και έτσι θα φέρεις στην επιφάνεια διάφορα θετικά αισθήματα. Επιπλέον, είτε στο παραδεχτεί είτε όχι θα αρχίσει να έχει υποψίες για το αν ενδιαφέρεσαι για κάποιον άλλον άνδρα.

3. Άρχισε να του δείχνεις πόσο καλά χωρίς αυτόν

Κάθε άνδρας ότι αφήνει την γυναίκα του να βγει με τις φίλες της και αυτός κάθεται σπίτι του με τους φίλους του, περιμένει ότι θα γυρίσεις σπίτι και θα του πεις πόσο άσχημα πέρασες χωρίς εκείνον. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ, είναι το ακριβώς αντίθετο. Δειξ’του ότι προτιμάς να βγαίνεις με τις φίλες και αν θες να τον προκαλέσεις πολύ πες του καλύτερα που δεν ήρθε μαζί σας.


https://www.dynamikhgynaika.gr/sxeseis/pos-na-niosei-oti-me-xanei/