Ψυχολογικός Φάρος «Το βίωμα που έγινε κίνητρο» Σοφία Εφραιμίδου


 Πολλές φορές έχουμε έρθει στην θέση να «χρησιμοποιούμε» μια παλαιότερη κατάσταση, ως παράδειγμα προς αποφυγή, ή παράδειγμα προς μίμηση. Συχνά ένα δικό μας βίωμα, μας έχει οδηγήσει στην επιλογή του επαγγέλματος μας, στην επιλογή των φίλων μας, στην διαφοροποίηση της συμπεριφοράς μας.


Κάπως έτσι λειτούργησε και για τον Θοδωρή, τον υπεύθυνο για την δημιουργία και διαχείριση του Ψυχολογικού Φάρου

Ο Θοδωρής Ξενιτόπουλος πήρε το δικό του βίωμα και το μετέτρεψε σε θέληση, ανάγκη, δύναμη, υπομονή, ταπεινότητα, και αυτοθυσία.

Ο Θοδωρής είναι ο «δικός» μας άνθρωπος πλέον. Ο Ψυχολογικός Φάρος, αποτελεί πλέον το «στήριγμα» για χιλιάδες ανθρώπους, αφού πίσω από αυτήν την ιστοσελίδα «κρύβεται» ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να σας ακούσει, να σας συμβουλεύσει και να σας κατευθύνει.

Ο Ψυχολογικός Φάρος, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι ... Την Ανθρωπιά, αυτήν τη μαγική λέξη, που κάνει τον Ψυχολογικό Φάρο ξεχωριστό, σε περιόδους που ο καθένας μας το έχει ανάγκη.

Εδώ δεν θα βρείτε ειδικούς (μόνο), αλλά θα βρείτε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που είναι διατεθιμένοι να σας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και χωρίς φυσικά να αποζητούν αμοιβή. Ο Θοδωρής, μας έχει δείξει την σημασία της ανιδιοτέλειας! 

Το χαρακτηριστικό του ανθρώπου του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό όφελος.

EΔΩ τα βιώματα, οι εμπειρίες «χρησιμοποιούνται» με σκοπό την βοήθεια αυτών που το έχουν ανάγκη. Χιλιάδες άρθρα έχουν ανεβεί από την έναρξη της λειτουργίας του, και ενημερώνουν σε καθημερινή βάση το κοινό του διαδικτυακού κόσμου.

 Ο Ψυχολογικός Φάρος όμως δεν είναι ένα απλό blog. Μέσα από το προσωπικό ενδιαφέρον του διαχειριστή, έχουν αποτραπεί πάνω από 200 απόπειρες αυτοκτονίες.

Πολλοί άνθρωποι έλαβαν υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις (ψυχολογικής φύσης), ενώ κάποιοι άλλοι έχουν παραπεμθεί σε ειδικούς (ψυχολόγους, ψυχιάτρους κτλ) για άμεση βοήθεια.

Εδώ δεν θα ακούσετε ποτέ κανέναν να μιλάει για προσωπικό κόστος. Ο Θοδωρής προσπαθεί συνέχεια να προσφέρει το αυτονόητο…την ανθρωπιά….

Η στήριξη μας προς αυτόν και την ιστοσελίδα του μπορεί να γίνει με ένα μόνο ευχαριστώ. 

Το σαίτ, έχει προκαλέσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, και είναι ιδιαίτερα τιμητικό τόσο για τον διαχειριστή όσο και για όλους εμάς που προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στον μακρύ και δύσκολο αυτόν αγώνα.

 Ο Ψυχολογικός Φάρος θα είναι πάντα παρόν για όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη.



Sofia Efraimidou, MSc
Mental Health Counselor
Specialized in Health Psychology
& Learning Disabilities 


Η Σοφία Εφραιμίδου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με εξειδίκευση σε θέματα υγείας και μαθησιακών δυσκολιών. 
Η κ.Εφραιμίδου δραστηριοποιείται σε ιδιωτικό επίπεδο, καθώς επίσης το βιογραφικό της περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πολύχρονη πρακτική εξάσκηση σε ιδρύματα και νοσοκομεία