Όταν ο πρώτος σου έρωτας ξαναμπαίνει στη ζωή σου

 


Τι γίνεται όταν ο πρώτος σου έρωτας επιστρέφει στη ζωή σου και σε διεκδικεί;

Είσαι ένας ώριμος άνθρωπος, κατασταλαγμένος πλέον, με μια κανονικότητα στη ζωή σου και με μια σχέση, που σε ικανοποιεί πλήρως ή μερικώς. Γενικά δηλαδή, έχεις τακτοποιηθεί και η ζωή σου κυλάει ομαλά.

Ξαφνικά λοιπόν, αυτή τη ροή, αυτή την ομαλότητα έρχεται να στη διαταράξει, όχι ένας άγνωστος, αλλά ένας ένας γνωστός σου από τα παλιά. Η πρώτη σου αγάπη. Για το αν θα είναι η παντοτινή δεν το ξέρεις και δεν το ξέρουμε κι εμείς. Αυτό όμως, που ξέρουμε όλοι είναι ότι έμπλεξες για τα καλά.

Η πρώτη φορά

Η πρώτη σου αγάπη δεν είναι μια οποιαδήποτε αγάπη. Δεν είναι ένας έρωτας από τους πολλούς, που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Αυτή είναι η πιο σημαντική, η πιο βαθιά και η πιο ουσιαστική. Γιατί αυτή άφησε πρώτη το σημάδι της πάνω στην καρδιά σου, αυτή σε μίμησε στα μυστικά, αυτή σε έβαλε στο παιγνίδι του έρωτα.

Αυτή η πρώτη αγάπη είναι η πιο δυνατή. Σε αυτή, ο ενθουσιασμός, η ένταση, το πάθος, η αγωνία και γενικά, όλα τα συναισθήματα είναι πιο αυθεντικά, πιο ισχυρά και πιο ζωντανά. Είναι σαν να γεύεσαι, να οσμίζεσαι, να βλέπεις και να νιώθεις για πρώτη φορά. Κι αυτό είναι κάτι που σε σημαδεύει για πάντα. Γιατί με βάση αυτή, εσύ θα μάθεις να αγαπάς και να μισείς, να πονάς και να είσαι ευτυχισμέν@.

Ο νόστος

Αυτή λοιπόν, η αγάπη έχει έρθει ξανά στη ζωή σου και σε διεκδικεί. Σου αλλάζει τα πάντα. Διαταράσσει τις ισορροπίες σου, σου δημιουργεί αμφιβολίες και σε κάνει να χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Κι εσύ, όσο τακτοποιημέν@ κι αν είσαι, όσο καλά και αν νιώθεις μέσα στη σχέση σου, αρχίζεις και σκέφτεσαι. Αλλά γιατί;

Γιατί αυτό που φέρνει η πρώτη αγάπη, είναι η νοσταλγία. Δεν σου φέρνει μόνο αυτά τα πρώτα, τα αγνά συναισθήματα, αλλά σου σκάει όλη σου τη νεότητα. Σου θυμίζει αυτό το κορίτσι ή αγόρι, που ήσουν τότε. Σε κάνει να ανασύρεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και να αναλογιστείς που ήσουν, που ήθελες να πας και που πήγες. Σου φέρνει μπροστά τις αποτυχίες και τις επιτυχίες σου, τα λάθη και τα κέρδη σου. Σε φέρνει αντιμέτωπ@ με τον παλιό σου εαυτό. Γι’ αυτό κι έχεις δεύτερες σκέψεις.

Ωστόσο, αυτό που ισχύει είναι η τωρινή σου πραγματικότητα. Γιατί τελικά, αυτό που μετράει δεν είναι το ποιός ήσουν, αλλά το ποιός είσαι τώρα. Τα θέλω σου τα τωρινά και τα μελλοντικά. Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν, εσύ έχεις αλλάξει και σίγουρα, έχει αλλάξει και η πρώτη σου αγάπη.

Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτείς. Και πρέπει να ξαναγνωρίσεις τον άνθρωπο αυτό, για τον οποίο σκίρτησε η καρδιά σου για πρώτη φορά. Γιατί αυτό που θες, μπορεί να το έχεις ήδη.

Η πρώτη αγάπη είναι παντοτινή, όχι γιατί κρατάει για πάντα, αλλά γιατί σε διαμορφώνει για πάντα. Γιατί πάντα θα είναι η πρώτη, αλλά όχι απαραίτητα και η τελευταία.



ΠΗΓΗ