Τι απέγιναν οι άντρες πού εξαφανίστηκαν; - Θές να μάθεις την αλήθεια;


Άραγε είναι μία ερώτηση που κάνουν οι γυναίκες μόνο στην εποχή μας; Αν είστε και εσείς από τις γυναίκες που αναρωτηθήκατε έστω και μία φορά, τότε αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο και ίσως τελικά βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε! Αρκετές γυναίκες αναρωτιούνται “τι απέγιναν οι άντρες” και προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε να δημιουργείται συχνά στις γυναίκες ένα τέτοιου είδους ερώτημα. 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότερες γυναίκες την έννοια «άνδρας» και τι είναι αυτό που πραγματικά, αρκετές φορές, μας ενοχλεί. Κάτι όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε αν και εμείς οι γυναίκες φέρουμε ένα μερίδιο ευθύνης στην αλλαγή της συμπεριφοράς των περισσότερων αντρών στην εποχή μας. Η μάχη των δύο φύλων φαίνεται  πως καλά κρατεί αφού και οι άντρες από την πλευρά τους αναρωτιούνται τι απέγιναν οι πραγματικές “γυναίκες”. Μπορεί να  θεωρούμε πως προχωράμε μπροστά και εκμοντερνιζόμαστε, αλλά μάλλον στην πραγματικότητα τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες αναζητούν πάντα και κάτι από τα παλιά. 

Υπάρχουν κάποια στοιχεία στη συμπεριφορά ενός άντρα και στο στυλ του που όπως φαίνεται μένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Οι γυναίκες ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και αυτό δεν έχει να κάνει με την εποχή αφού ανέκαθεν είχαμε τις ίδιες απαιτήσεις.

Ποια είναι αυτά που μας ενοχλούν περισσότερο στους άντρες την σημερινή εποχή;

Όταν μια γυναίκα αναρωτιέται τι απέγιναν οι άντρες, συνήθως έχει βιώσει κάποια περίεργη κατάσταση ή βλέπει συχνά γύρω τις περίεργες συμπεριφορές. Μερικά από αυτά που μας ενοχλούν είναι ότι δεν είναι ντόμπρος ένας άντρας απέναντί μας ή κατά δεν εννοεί αυτά που λέει. Κάτι ακόμη ενοχλητικό είναι το ότι θεωρούμε πως πλέον δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Δηλαδή, για παράδειγμα, υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες οι οποίες παραπονιούνται πως οι άντρες πλέον προτιμούν τη συμβίωση από το να μπούνε στη διαδικασία ενός γάμου. Επίσης ένα από τα πιο σημαντικά και πιο συνηθισμένα παράπονα των γυναικών είναι πως η συμπεριφορά κάποιων αντρών απέχει πολύ από την έννοια του τζέντλεμαν! 

Δίνοντας έναν τέτοιο ορισμό σε έναν άντρα εννοούμε πώς είναι ευγενικός, σέβεται, κατανοεί, προστατεύει, ξέρει τι θέλει και φυσικά μετράει τα λόγια του γιατί αυτά που λέει πάντα τα εννοεί. Έτσι λοιπόν θα λέγαμε πως οι γυναίκες θεωρούμε ότι είναι δύσκολο πλέον να τα βρεις όλα αυτά σε έναν άντρα. Μάλιστα πολλές γυναίκες πιστεύουν πως παλαιότερα ήταν αυτονόητο ένας άντρας να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Τι έχει αλλάξει όμως τώρα; Άραγε ισχύει πως έχουν αλλάξει οι άντρες ή κάτι συμβαίνει μεταξύ αντρών και γυναικών και έχουμε φτάσει στο σημείο που κανένας δεν είναι ευχαριστημένος;

Τι απέγιναν οι άντρες; – Πώς φανταζόμαστε οι γυναίκες τον σωστό άντρα!

Μπορεί η κάθε μία από εμάς να έχει τα δικά της θέλω και τα δικά της πιστεύω για τον άντρα που ονειρεύεται δίπλα της αλλά ωστόσο μπορούμε να πούμε πως κάποια χαρακτηριστικά είναι ίδια και έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά. Κάποια από αυτά μοιάζουν  λεπτομέρειες στα μάτια των ανδρών αλλά για τις περισσότερες γυναίκες είναι πολύ σημαντικά και τα προσέχουμε κάθε φορά που γνωρίζουμε έναν άντρα. Θα δείτε παρακάτω τι παρατηρούμε, τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες και μπορεί αρχικά κάποιες από εμάς να μην δίνουμε σημασία αλλά αν τα δούμε σε έναν άντρα έστω και μία φορά τότε αλλάζουμε κατά πολύ αυτά που πιστεύουμε. 

Παρακάτω θα δούμε κάποια από αυτά που παρατηρούμε οι γυναίκες στα πλαίσια της γνωριμίας. Δηλαδή στην αρχή που γνωρίζουμε έναν άντρα και έχουμε την ανάγκη να δούμε κάποια στοιχεία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε όμορφα μαζί του.

1) Ο τρόπος που εκφράζεται

Κάποιοι άντρες νιώθουν τόσο καλά με τον εαυτό τους, σε βαθμό υπερβολής, που εύκολα χάνουν το μέτρο από την πρώτη γνωριμία. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πολύ οικειότητα μας κάνει να αισθανόμαστε πως μιλάει σε μία φίλη του. Πολλές φορές οι άντρες προσπαθούν να το παίξουν τόσο άνετοι και εξοικειωμένοι αλλά δεν  καταλαβαίνουν πως βγάζουν μία σιγουριά για τον εαυτό τους που μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστική στα μάτια μας. Εκφράζονται με τέτοιον τρόπο σαν να μιλάνε σε έναν φίλο και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Πόσο μάλλον αν μιλάς σε μία γυναίκα η οποία είναι λίγο πιο εσωστρεφής και χρειάζεται τον χρόνο της.

2) Συζήτηση

Πολύ σημαντικό για μία γυναίκα ειδικά στο πρώτο ραντεβού είναι το κατά πόσο μπορεί με το συγκεκριμένο άντρα να ανοίξει μία συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα. Είναι πάρα πολύ άβολο να μη βρίσκεις τίποτα να πεις με τον άλλον. Μερικοί άντρες έχουν μία τελείως διαφορετική άποψη για το πού σε οδηγεί το πρώτο ραντεβού από μία γυναίκα! Ουσιαστικά αντιλαμβανόμαστε εύκολα πως βιάζονται πάρα πολύ να προχωρήσουν παρακάτω και αυτό μας δημιουργεί μία κακή εντύπωση για το χαρακτήρα τους γενικότερα και τη συμπεριφορά τους. Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται πως αν δεν κινηθούν με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν τη γυναίκα που τους ενδιαφέρει αφού οι συγκεκριμένοι θα θεωρήσει πως δεν τη θέλουν τόσο όσο αυτή θα επιθυμούσε. Ειδικά οι γυναίκες λειτουργούμε με πολύ διαφορετικό τρόπο.

3) Το προσεγμένο στιλ

Αρκετοί άντρες θεωρούν πως το προσεγμένο στιλ ανήκει περισσότερο στις γυναίκες αφού είναι αυτές που προσέχουν το καθετί επάνω τους πριν βγούνε ραντεβού. Η αλήθεια όμως στο μυαλό μιας γυναίκας είναι πως θέλει να δει ότι ο συγκεκριμένος άντρας έχει ασχοληθεί με την εμφάνισή του γιατί θέλει να φαίνεται άψογος απέναντι στη γυναίκα που θα συνοδεύσει. Φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει να έχουμε ασχοληθεί και εμείς με τον εαυτό μας. Οποιοδήποτε στυλ και αν έχουν δύο άνθρωποι οι οποίοι πρόκειται να βγουν ένα ραντεβού θα πρέπει να φαίνεται ότι έχουν ασχοληθεί με αυτό γιατί σίγουρα ο ένας θέλει να εντυπωσιάσει τον άλλον. Ένας άντρας αν δεν ασχοληθεί με τον εαυτό του τόσο όσο θεωρεί ότι πρέπει η γυναίκα που τον συνοδεύει τότε έχει χάσει μερικούς πόντους σίγουρα, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα θα θεωρήσει πως δεν τον νοιάζει και τόσο πολύ το συγκεκριμένο ραντεβού.

4) Ευγενικές χειρονομίες

Σε αυτό το κομμάτι θα ασχοληθούμε με κάποιες μικρές ευγενικές χειρονομίες που έχουμε ανάγκη οι γυναίκες όταν συνοδευόμαστε από έναν άντρα και είναι από αυτά τα κομμάτια που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο. Όσο προχωρημένες και ανεξάρτητες και αν θέλουμε να φαινόμαστε δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας εντυπωσιάσει ο άντρας που θα μας ανοίξει την πόρτα να μπούμε στο αυτοκίνητο. Όπως επίσης και ο άντρας που θα ανοίξει την πόρτα σε κάποιο μαγαζί και θα μας αφήσει να περάσουμε πρώτες. Μία ακόμη λεπτομέρεια που μπορεί να μην προσέχουν όλες οι γυναίκες αλλά είναι τόσο γλυκό που όταν ένας άντρας μας το κάνει θα μας αρέσει πολύ, είναι όταν έρθει η ώρα να παραγγείλουμε και ρωτάει εμάς πρώτα τι θέλουμε και στη συνέχεια παραγγέλνει και ο ίδιος.

Τέλος, στις ευγενικές χειρονομίες ανήκει και η πληρωμή του λογαριασμού πάνω στην οποία έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια για το πώς το αντιλαμβάνονται οι γυναίκες και πως οι άντρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας άντρας, τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού που θα έχει ζητήσει ο ίδιος από μία γυναίκα να βρεθούν, πληρώνει πάντα το λογαριασμό! Άσχετα με την ισότητα των δύο φύλων ή την ανεξαρτησία είναι μία κίνηση η οποία κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις και δεν έχει να κάνει με το ποσό του λογαριασμού. Είναι μία κίνηση που ανεβάζει έναν άντρα στα μάτια της γυναίκας που συνοδεύει. Παλαιότερα ήταν ντροπή για έναν άντρα να προσφερθεί η γυναίκα να πληρώσει όταν τη συνοδεύει. Δηλαδή, αν μία γυναίκα έκανε απλά την κίνηση, τότε θεωρούνταν προσβολή από τον άντρα. Στη σημερινή εποχή έχει αλλάξει λίγο αυτό το κομμάτι αφού μπορεί να μας αρέσει η κίνηση που θα κάνει ο άντρας αλλά και εμείς πολύ ευγενικά αρχικά θα προσφερθούμε. Φυσικά είναι πολύ ευγενικό να μας επιστρέψει ο ίδιος στο σπίτι μας και κάτι ακόμα που ποτέ δεν ξεχνάει μία γυναίκα είναι η κίνηση που έχει κάνει κάποιος άνδρας να βγάλει το  πανωφόρι του επειδή βρισκόμαστε σε κάποιον χώρο που αντιλαμβάνεται ότι κρυώνουμε!

5) Δεν μας φέρνει σε δύσκολη θέση

Ο σωστός άντρας φλερτάρει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην φέρει την γυναίκα που συνοδεύει σε δύσκολη θέση. Δεν χρειάζεται να δείξει πως τρέχει να προλάβει. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσει την εντύπωση στη γυναίκα ότι βιάζεται να δει τι θέλει και για να δει αν αξίζει να ασχοληθεί ή όχι μαζί της. Αυτό στα μάτια μιας γυναίκας δείχνει ότι ψάχνετε γενικότερα και δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για εμάς. Ο τρόπος που φλερτάρει ένας άντρας δείχνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του και της γενικότερης συμπεριφοράς του. Οπότε είναι κάτι που θα μας επηρεάσει όταν θα γυρίσουμε στο σπίτι και θα κάτσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό αυτού του ραντεβού.

6) Σέβεται το γυναικείο φύλο

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανδρών που από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν πέφτει στο τραπέζι η συζήτηση για παλαιότερες σχέσεις ξεκινάει να μιλάει με τα χειρότερα λόγια για πρώην του και κάτι τέτοιο τις περισσότερες γυναίκες μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα.  Με όποιον τρόπο και αν είχε χωρίσει ή οποιοδήποτε χαρακτήρα γυναίκας είχε γνωρίσει, ο σεβασμός είναι κάτι που μπορούμε να διακρίνουμε στον τρόπο που θα εκφραστεί. Όπως και να νιώθει κάνοντας μία συζήτηση για παλαιότερες σχέσεις, οτιδήποτε κι αν θυμάται είναι άσχημο να τα περνάει σε εμάς με τέτοιον τρόπο που να μας φέρνει σε δύσκολη θέση αφού αντιλαμβανόμαστε πως μιλάει άσχημα για ένα κομμάτι της ζωής του. Ο σεβασμός είναι κάτι που έχουμε μέσα μας και μας βγαίνει αβίαστα. Επίσης κάτι που ενοχλούμαστε οι γυναίκες είναι ότι πάνω στη συζήτηση κρίνουν ή μιλάνε άσχημα, για παράδειγμα, για κάποια γυναίκα που θα περάσει από μπροστά ή γενικότερα για τις περισσότερες γυναίκες. Φυσικά στο τέλος μας τονίζουν ότι εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό! Σίγουρα όμως είναι κάτι που δεν ξέρουν για εμάς ακόμη!

7) Ειλικρίνεια

Οι γυναίκες θεωρούμε πως οι περισσότεροι άντρες, στην αρχή μιας γνωριμίας, δεν είναι ειλικρινής απέναντί μας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ιδανικοί και πολύ διαφορετικοί από τους άλλους. Μία γυναίκα στηρίζεται πάρα πολύ στην ειλικρίνεια ενός άντρα που θα τον κάνει να φανεί στα μάτια μας «πραγματικός αντρας»! Αυτό που ουσιαστικά θέλει μία γυναίκα για να εκτιμήσει έναν άντρα είναι να νιώθει πως αυτό που λέει το κάνει πράξη. Είναι πολλές γυναίκες που έχουν στηρίξει αυτό τους το ερώτημα ακριβώς στο συγκεκριμένο θέμα, στην ειλικρίνεια. Αισθανόμαστε πως μας λείπει αυτό το κομμάτι και θεωρούμε πως πρέπει να  αντιπροσωπεύει 100% έναν άντρα.  Όταν είναι ένας άντρας ντόμπρος και ειλικρινής ανεβαίνει πάρα πολύ στα μάτια μιας γυναίκας τόσο που τελικά δεν είναι δύσκολο να μη θέλει να φύγει ποτέ από τη ζωή της. Ειλικρίνεια σε αυτά που λέει, που πράττει, ακόμη και στον τρόπο που κοιτάει.

Έχουμε συμβάλει οι γυναίκες στις αλλαγές των ανδρών;

Πολλές γυναίκες στην εποχή μας πιστεύουν πως πολύ λίγα από τα παραπάνω βρίσκουν συνήθως στους άντρες που γνωρίζουν. Άραγε τι έχει οδηγήσει σε αυτές τις αλλαγές και πόσο επηρεάζει ο τρόπος ζωής την συμπεριφορά μας; Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν πως έχουν αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τα δεδομένα λόγω της συμπεριφοράς των γυναικών. Από την άλλη οι γυναίκες θεωρούν πως απλά ορισμένες φορές τους βολεύει η νέα τάξη πραγμάτων. Εμείς πάλι από την μεριά μας θα λέγαμε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, όπως γίνεται συνήθως όταν οι απόψεις απέχουν τόσο που μοιάζουν να αγγίζουν τα άκρα. 

Τι απέγιναν οι άντρες, αναρωτιόμαστε αλλά συχνά τραβάμε τις καταστάσεις στα άκρα προβάλλοντας έναν υπερβολικό δυναμισμό και μία διάθεση ανεξαρτησίας τα οποία απωθούν κάποιες φορές τον αντρικό πληθυσμό, αφού είναι κάποια στοιχεία που δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα. Μάλιστα, δεν είναι περίεργο να ακούσετε από κάποιον άντρα ότι θεωρεί πως χάνει τον ρόλο του ο οποίος είναι δυναμικός, προστατευτικός και πολλά άλλα. Πατώντας πάνω σε αυτήν την εντύπωση που σχηματίζουν οι άντρες θα λέγαμε ότι η απομάκρυνσή τους οφείλεται και στον ρόλο του κυνηγού τον οποίο έχουν, αλλά βλέπουν πως αρκετές γυναίκες το έχουν αφήσει πίσω. Θεωρούν πως έχουμε μπερδέψει λίγο τους ρόλους και δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν «ξενερωμένοι»!

Τι απέγιναν οι άντρες – Συμπέρασμα

Μπορεί να έχει χαθεί λίγο το μέτρο κι αυτό είναι κάτι που συμφωνούμε και οι δυο πλευρές, αλλά τελικά βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε και μας ταιριάζει. Στο όνομα της προόδου και της εξέλιξης γενικότερα, φτάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να θεωρούμε κάποιες συμπεριφορές «παλιομοδίτικες». Από τη πλευρά, λοιπόν, των αντρών μπορούμε να πούμε πως κάποιοι θεώρησαν ότι αν δεν εκμοντερνιστούν θα φανούν «περίεργοι»  στα μάτια των γυναικών. Από την άλλη οι γυναίκες φαίνεται αν άρχισαν να συμβιβάζοντα,ι άσχετα που δεν συμφωνούν μέσα τους με τέτοιες αλλαγές. 

Ουσιαστικά δημιουργήθηκε μία παρεξηγημένη κατάσταση και από τις δυο πλευρές. Φαίνεται, όμως, πως κάποιες κινήσεις των άντρων της παλιάς σχολής επιστρέφουν δυναμικά και αυτό είναι κάτι που δεν έχει ηλικία. Οι γυναίκες, όμως θα ήταν καλό να αφήσουμε έναν άντρα να εκδηλωθεί και να μην τα συνδέουμε όλα με την δυναμική και ανεξάρτητη πλευρά του εαυτού μας. Οι άντρες αντιλαμβάνονται αυτό που τους δείχνουμε. 

Έτσι, λοιπόν, αν θέλουμε να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε τι απέγιναν οι άντρες μπορούμε να τους δείξουμε πως κάποιες συμπεριφορές είναι διαχρονικές και πάντα θα κάνουν καλή εντύπωση σε μία γυναίκα. Από την άλλη μεριά οι άντρες φαίνεται να βολεύτηκαν σε κάποιες καταστάσεις κάνοντας πιο απλό τον ρόλο τους. Στο ερώτημα «τι απέγιναν οι άντρες» τονίζουμε πως και οι δυο πλευρές έβαλαν, με τα χρόνια, το χεράκι τους!


 Χριστίνα Παναγοπούλου


Πηγη