Πώς να τον κάνεις να σε θέλει ξανά


 Ο τρόπος που θα χρησιμοποιούσαμε για να το πετύχουμε, θα λέγαμε, πως δεν διαφέρει και πολύ είτε είμαστε σε σχέση αλλά νιώθουμε ανασφαλείς ως προς τα συναισθήματα του είτε δεν είμαστε την συγκεκριμένη στιγμή μαζί. Απλά στην πρώτη περίπτωση θεωρούμε πως είναι μικρότερος ο βαθμός δυσκολίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θεωρούμε πως χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά μας. Έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι πριν καταλάβεις πώς να τον κάνεις να σε θέλει ξανά, ήδη Βρίσκεσαι σε μία ψυχολογική κατάσταση που έχει επηρεαστεί από τις ίδιες σου τις σκέψεις. 

Πώς να τον κάνεις να σε θέλει ξανά;  Υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι στο συγκεκριμένο θέμα; Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο κινούμαστε βάση της προσωπικότητάς μας, αλλά λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το χαρακτήρα του ανθρώπου που θέλουμε πίσω ξανά.

Όσο και αν ευχόμαστε να βρούμε το μαγικό ραβδάκι που μπορεί να αλλάξει στο λεπτό την κατάσταση,  δυστυχώς θα χρειαστεί προσπάθεια από τη μεριά μας για να τα καταφέρουμε. Τις περισσότερες φορές,  πλην κάποιων εξαιρέσεων, όταν επιθυμούμε να μας θέλει ξανά έχουμε στο μυαλό μας στιγμές που εμείς οι ίδιες τον απομακρύναμε. Ουσιαστικά, αισθανόμαστε κάποιες ενοχές για αυτό που βιώνουμε. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να μας θέλει ξανά, συνήθως, όταν νιώθουμε πως φέρουμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

 Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την περίπτωση που επιθυμία μας βασίζεται στον εγωισμό μας. Μάλιστα, θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι αυτή είναι και το πιο «επικίνδυνο» σενάριο αφού δεν είναι δύσκολο να έχει αρνητικές συνέπειες και για τους δύο. Παρ’ όλα αυτά σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις σκέψεις που θα έπρεπε να κάνουμε αρχικά και τις κινήσεις που θα ήταν καλό να κάνουμε στην πορεία ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας. Πώς να τον κάνεις να σε θέλει ξανά!

Σιγουρέψου για τον λόγο πριν μάθεις τον τρόπο

Για να κάνεις μία «καλή αρχή» ώστε να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να είσαι σίγουρη είναι ο λόγος για τον οποίο θέλεις να κάνεις τον συγκεκριμένο άντρα να σε θέλει ξανά. Πριν συνειδητοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχεις το σκοπό σου είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις αν πίσω από αυτή σου την επιθυμία κρύβεται κάτι άλλο.  Είναι απλά τα όμορφα συναισθήματα που έχεις για αυτόν ή ο εγωισμός κάνει καλά τη δουλειά του; Κάποιες φορές οδηγούμαστε σε τέτοιες αποφάσεις γιατί δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν μας θέλει πια. Δεν είναι ότι τον θέλουμε τόσο πολύ, απλά ξαφνικά αισθανόμαστε πως η αυτοπεποίθησή μας πέφτει και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου.

 Επίσης δεν είναι περίεργο να θεωρούσαμε δεδομένο τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τώρα ουσιαστικά δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι έχει κάνει στροφή. Για αυτό πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά και δεν αξίζει ούτε να ταλαιπωρηθούμε εμείς αλλά ούτε να ταλαιπωρήσουμε κάποιον άλλον στην προσπάθειά μας απλά να ανέβουμε και πάλι ψυχολογικά. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε γρήγορα τι συμβαίνει ακριβώς μέσα μας, τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες σε αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Αν κάτι από τα παραπάνω είναι αλήθεια, σκεφτείτε τι θα συμβεί αν σιγουρευτούμε ότι μας θέλει ξανά!

Υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο το οποίο μας λέει ότι αυτόν τον άνθρωπο τον θέλουμε πραγματικά στη ζωή μας. Μπορεί κάποιες κινήσεις μας να τις έχουμε μετανιώσει ή να έχουμε σκεφτεί πιο ώριμα τα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και είναι καλό να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην χρησιμοποιούμε «ανέντιμους» τρόπους. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και δείχνουν την ποιότητά μας και την προσωπικότητά μας γενικότερα. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και θα εκτιμηθεί από τον σωστό άνθρωπο. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι τα συναισθήματά σας για τον συγκεκριμένο άντρα είναι όμορφα και αγνά.

 Έχετε καταλάβει πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ομορφύνει την ζωή σας και να της δώσει νόημα. Μόνο τότε αξίζει να μπούμε στη διαδικασία της προσπάθειας. Επιθυμούμε να μας θέλει ξανά όταν γνωρίζουμε καλά αυτά που αισθανόμαστε και εμείς για αυτόν. Οποιοσδήποτε άλλος λόγος για τον οποίο θα επιθυμούσαμε να γυρίσει πίσω, αργά ή γρήγορα θα μας φέρει και πάλι σε αδιέξοδο.

Δεν θα γίνεις αυτό που θέλει, κάνε τον  να θέλει αυτό που είσαι!

Ένα λάθος που κάνουμε συνήθως οι γυναίκες ψάχνοντας τον τρόπο να μας θέλει ξανά είναι ότι προσπαθούμε να γίνουμε αυτό που θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θέλει. Πόσο μπορούμε όμως να υποστηρίξουμε μία τέτοια κατάσταση;  Με αυτό τον τρόπο στην πορεία χάνουμε τον εαυτό μας και οδηγούμαστε σε μία περίεργη ψυχολογική κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Οπότε αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι εσκεμμένα δημιουργούμε ένα παραπάνω πρόβλημα στον εαυτό μας. 

Αυτό σημαίνει ότι για να τον κερδίσουμε ξανά δεν χρειάζεται να γίνουμε αυτό που θέλει αλλά να τον κάνουμε να θέλει αυτό που είμαστε. Όσο αυτή τη στιγμή και να σας ακούγεται παράλογο, ένας άντρας μπορεί να καταλάβει σε βάθος χρόνου αν είμαστε ο εαυτός μας. Χρειάζεται να σκεφτούμε ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να μη μας θέλει, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν θα κρατήσει για πολύ

Οι άντρες παρατηρούν συγκεκριμένα πράγματα στη γυναίκα που έχουν δίπλα τους και συνήθως δεν είναι αυτά που έχουμε οι γυναίκες στο μυαλό μας. Άρα  για ακόμα μία φορά θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε όπως θα σκεφτόταν ένας άντρας. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να μπούμε στη δική τους ψυχολογία. Τι είναι αυτό που μπορεί να ενεργοποιήσει το συναίσθημα του;  Μπορεί αρχικά να ακουστεί παράλογο, αλλά  το εύκολο είναι  να αρέσουμε σε έναν άντρα! Το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης είναι να κάνουμε έναν άντρα να μας θέλει πραγματικά. Για να είμαστε ειλικρινείς το θέμα της εμφάνισης παίζει το ρόλο του σε πρώτο επίπεδο αφού αυτό που βλέπει είναι αυτό που του τραβάει την προσοχή. 

Δεν είναι όμως το μόνο που θα τον κάνει να προχωρήσει παρακάτω όσο επιφανειακούς και αν τους θεωρούμε εμείς οι γυναίκες. Η ισχυρή μας προσωπικότητα, το χαμόγελο μας, ο τρόπος που εκφραζόμαστε και κινούμαστε είναι αυτά που κάνουν έναν άντρα να μας ξεχωρίσει και να μας θέλει δίπλα του. Οι άντρες έχουν μία περίεργη ψυχολογία!  Μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποια γυναίκα τους δημιουργεί απλά ένα πάθος και ποια είναι αυτή που μπορεί να κερδίσει την καρδιά τους. Κάνε τον, λοιπόν, να θέλει αυτό που είσαι! Αν σκεφτείτε λίγο καλύτερα θα συνειδητοποιήσετε πως θέλετε να σας θέλει ξανά και άρα γνωρίζετε πολύ καλά ότι σας ήθελε. Σας ήθελε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που θεωρείτε πως έπαιξαν το ρόλο τους για να μην σας θέλει τώρα;

Δείτε καθαρά τους λόγους που τον απομάκρυναν από εσάς

Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία κίνηση αν δεν καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μας θέλει και πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε για αυτό. Άλλαξε γνώμη; Είχαμε μία συμπεριφορά που δεν του άρεσε; Μήπως και εμείς αλλάξαμε χωρίς να το καταλάβουμε; Δεν είναι περίεργο από ένα σημείο και μετά να είδε σε εμάς κάτι που δεν είχε καταλάβει ότι είμαστε. Μπορεί η συμπεριφορά μας απέναντι του να μην ήταν πια η ίδια. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν ώστε να απομακρυνθεί από εμάς. Κάνοντας την αυτοκριτική μας και μιλώντας στον εαυτό μας με ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. 

Αν  επιθυμείς να σε θέλει ξανά πρέπει να συνειδητοποιήσεις τους λόγους που  απομακρύνθηκε αφού αυτή η λεξούλα «ξανά» σημαίνει ότι γνωρίζεις πως πριν σε ήθελε. Συνέβησαν καταστάσεις που τον κούρασαν;  Τον έκανες να μην αισθάνεται ασφαλής; Τον παραμέλησες γιατί τον θεώρησες δεδομένο; Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις που καλό θα ήτανε να επεξεργαστείς. Για να τον θέλεις ακόμα και να ελπίζεις να σε θέλει και αυτός ξανά σημαίνει ότι έχεις δει  πολλά καλά στοιχεία σε αυτόν. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να καταλάβεις τι συνέβη σε σένα. Αφού σε ήθελε πριν, τι συνέβη στην πορεία και αλλάξανε τα πράγματα;

Οι άντρες δεν είναι και τα πιο περίεργα πλάσματα αυτού του πλανήτη!  Τα συναισθήματά τους μπορούμε  να πούμε ότι, τις περισσότερες φορές, είναι πιο ξεκάθαρα από τα δικά μας. Όταν ένας άντρας θέλει πραγματικά μία γυναίκα πρέπει να συμβούν σοβαρές καταστάσεις για να αλλάξει κάτι τέτοιο. Εφόσον λοιπόν παραδέχεστε ότι σας ήθελε και τώρα αυτό που θέλετε είναι να σας θέλει ξανά δείτε καθαρά τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα. Το σίγουρο είναι πως οι άντρες θέλουν οι γυναίκες τους να έχουν δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, να ξέρουν τι θέλουν, να διατηρούν τη θηλυκότητά τους και να αγαπάνε  τον εαυτό τους όσο και αυτούς. Τότε γινόμαστε πολύ ξεχωριστές στα μάτια τους! Νιώθουν την σιγουριά που θέλουμε να νιώθουμε και εμείς. 

Όμως μαζί με όλα αυτά οι άντρες έχουν ανάγκη από τρυφερότητα και κατανόηση όπως, φυσικά, έχουμε και εμείς. Για να μας θέλουν και να μην μπορούν χωρίς εμάς  χρειάζονται τον θαυμασμό μας και να αισθάνονται ότι βλέπουμε και εμείς κάτι ξεχωριστό σε αυτούς. Αν θέλεις να σε θέλει ξανά δείξε του τα συναισθήματά σου χωρίς όμως να γίνεις «γραφική». Δεν χρειάζεται να πέσεις στα πατώματα ούτε να προσπαθήσεις να του δείξεις πως είσαι μία γυναίκα δεδομένη και να χάσεις την προσωπικότητά σου. Οι άντρες εκτιμούν τις γυναίκες που τους περνούν τα συναισθήματα που αισθάνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να τους προκαλούν τον θαυμασμό και τον σεβασμό!

Χριστίνα Παναγοπούλου