Δεν κάνες σ3Χστην σχέση σου : Δες τι σου λέει ένας ειδκός


 Αφού εσείς αρνείστε να πάτε, έρχεται ο σ.. therapist σε εσάς και σας λέει όσα σίγουρα σας απασχολούν για το γεγονός ότι δεν κάνετε πια σ...

Αναπόφευκτα η συζήτηση φτάνει εκεί έπειτα από μερικά ποτήρια κρασί με φίλους. Και όταν συνειδητοποιείς ότι όλοι δηλώνουν σχετικά ικανοποιημένοι, ενώ η σ..ουαλική ζωή στη δική σου σχέση είναι ετοιμοθάνατη, σε πιάνει μαύρη απελπισία. Μια σχέση χωρίς ερωτικές επαφές δεν είναι απαραίτητα δυστυχισμένη, αρκεί και οι δύο σύντροφοι να είναι ικανοποιημένοι με αυτό. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος από τους δύο θα ήθελε να κάνει περισσότερο σ..;

Στον δυτικό κόσμο, ο ρόλος ενός σ..οθεραπευτή λαμβάνεται ιδιαιτέρως σοβαρά, καθώς δεν είναι λίγα τα άτομα που ελπίζουν ο ειδικευμένος αυτός σύμβουλος, γιατρός ή επαγγελματίας υγείας να δώσει λύσεις στα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικά τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά είναι αυτά που χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλον μια τέτοια θεραπεία, ωστόσο μοιάζουν να είναι και αυτά που λιγότερο συχνά τολμούν.

Ο ψυχοθεραπευτής Ian Kerner που αναλαμβάνει σ..οθεραπείες σε ζευγάρια εδώ και χρόνια, εξήγησε σε άρθρο πως τα περισσότερα ζευγάρια με παιδιά αποφεύγουν να επισκεφθούν σ..οθεραπευτή για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η έλλειψη χρόνου και χρημάτων. «Πράγματι, απαιτείται ένα υψηλό πόσο για μια σειρά συνεδριών», παραδέχτηκε ο ίδιος, «όμως είναι πολύ φθηνότερο από το διαζύγιο και πολύ πιο αποτελεσματικό από την απιστία!»

Για να πείσει, μάλιστα, πόσο ωφέλιμη είναι η σ..οθεραπεία, περιγράφει τι θα έλεγε σε ένα ζευγάρι που δεν κάνει σ..

4 πράγματα που θα σας έλεγε ο s.. therapist

1. Θα σας έβαζε να μιλήσετε για σ..

Οι συνεδρίες για τον Kerner ξεκινούν με τον ίδιο να ζητά από το ζευγάρι να περιγράψει την τελευταία φορά που έκανε σεξ. Όπως λέει, «ζούμε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από σ..ουαλικές εικόνες και βίντεο, όμως δεν συζητάμε για το σ..! Ούτε καν τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί». Ο ίδιος προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, ζητώντας από το ζευγάρι να περιγράψει την πιο πρόσφατη ερωτική του επαφή: πού συνέβη, ποιος το ξεκίνησε, πώς διεγέρθηκαν οι δύο σύντροφοι, ποιος ήρθε σε οργ.σμό, ποιος όχι κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό καταλαβαίνει και ο ίδιος και το ζευγάρι γιατί βρίσκονται εκεί: για να φτιάξουν μια σ..ουαλική ζωή που θα είναι αμοιβαία ικανοποιητική.

2. Θα σας έκανε λίγη ψυχοεκπαίδευση

Αν ήσασταν πελάτες του Kerner, θα φρόντιζε σίγουρα να διαλύσει όλους τους μύθους και τις παρανοήσεις γύρω από το σ... Όπως ο λέει ενδεικτικά, «τα media παρουσιάζουν τη γυναικεία σ..ουαλική επιθυμία εντελώς διαστρεβλωμένα. Για να “ανάψει” μια γυναίκα πρέπει καταρχάς να μην έχει στρες και άγχος, κάτι που δεν ισχύει για τους άνδρες, οι οποίοι λειτουργούν κάπως πιο αυθόρμητα». Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό οι δύο σύντροφοι να καταλάβουν γιατί ο άλλος μπορεί να μην έχει διάθεση, πριν ξεκινήσουν να τον κατηγορούν.

3. Θα σας πρότεινε να βάλετε το σ.. στο ημερολόγιο

Έχουμε μιλήσει για το «σ.. με πρόγραμμα». Κάποιοι το κοροϊδεύουν, όμως πραγματικά είναι ουτοπία να προσδοκάς αυθόρμητο και παθιασμένο σεξ όταν ζεις σε ένα διαμέρισμα με μικρά παιδιά! Ο Kerner πάλι επιμένει πως αν πραγματικά το σ.. είναι κάτι σημαντικό για εσένα, όσο και οποιοδήποτε άλλο highlight της εβδομάδας που δεν πρέπει να ξεχάσεις, θα το βάλεις στο πρόγραμμα! Αν μη τι άλλο, έτσι δείχνεις στον/στη σύντροφό σου ότι έχεις όλη την καλή διάθεση.

4. Θα σας έβαζε deadline

Στο τέλος της συνεδρίας, ο Kerner τονίζει ότι το σ.. είναι μία εμπειρία και όχι μία σύμβαση, συνεπώς δεν αρκεί να μιλάς γι’ αυτό, πρέπει και να περάσεις στην πράξη. Θα ενθαρρύνει, λοιπόν, τα ζευγάρια να αναλάβουν μόνα τους δράση σε βάθος τριών εβδομάδων. Τότε θα προγραμματίσουν την επόμενη συνεδρία τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν αποτέλεσμα οι συμβουλές του. Ο ίδιος πιστεύει πως αν λάβουν υπ’ όψιν τους όλα τα παραπάνω, πιθανώς και να μη χρειαστεί δεύτερη συνεδρία.

Τι δεν θα κερδίζατε από τον ραντεβού με τον s.. therapist

Μία λύση χωρίς σ..: Ο Kerner λέει πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πιέσει ένα ζευγάρι που δεν έχει διάθεση για σ.. να κάνει με το ζόρι, όμως σίγουρα θα τους θυμίσει πόσο το απολάμβαναν κάποτε και θα τους δώσει «εργαλεία» να το ξαναβρούν, π.χ. μέσα από παιχνίδια ρόλων ή τον προγραμματισμό μιας σ..ουαλικής περιπέτειας.

Τη σ..ουαλική ζωή που είχατε πριν τα παιδιά: Οι λόγοι είναι ευνόητοι, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι η σ..ουαλική ζωή δεν μπορεί να παραμείνει ζωντανή και ενδιαφέρουσα».

Μια αυστηρή «δοσολογία» σ.: Δεν θα σας πει, δηλαδή, ότι πρέπει να κάνετε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Θα σας πει, όμως, ότι «όσο αφήνεις τον καιρό να περνά χωρίς σεξ, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που νιώθεις για να κάνεις και αυτή η πίεση σίγουρα δεν βοηθά την ερωτική διάθεση».

Πίεση να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε: Ο Kerner, τέλος, δεν περιμένει από ένα ζευγάρι 45ρηδων να μεταμορφωθούν ξαφνικά σε po.. stars, με ε.ωτικά βοηθήματα και ζογκλερικές στάσεις. «Ακόμα και το δοκιμασμένο, εβδομαδιαίο σ.. μπορεί να γίνει αφορμή για να γίνει λίγο πιο ριψοκίνδυνο το ζευγάρι και η εμπειρία πιο διασκεδαστική!»



ΠΗΓΗ