Εάν μια γυναίκα θέλει να φύγει από μια σχέση, θα εμφανίσει αυτές τις 7 χαρακτηριστικές συμπεριφορές

 


Όταν μία γυναίκα νιώθει ότι η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της, αντί το παραδεχτεί ανοιχτά, μπορεί να το υπονοεί με ορισμένες συμπεριφορές.  Η έγκαιρη αναγνώριση των σημαδιών που δείχνουν ότι μία γυναίκα θέλει να χωρίσει μπορεί να σας βοηθήσει να γλιτώσετε χρόνο και ψυχική ενέργεια.


7 ανεπαίσθητες συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι μία γυναίκα θέλει να χωρίσει

Απομακρύνεται συναισθηματικά

Υπεραναπληρώνει τη στοργή

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τους φίλους παρά για η σχέση

Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια

Ασκεί έντονη κριτική

Δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για τις κοινές δραστηριότητες

Έχει εξαφανιστεί το αυθόρμητο συναίσθημα

Πώς εκδηλώνονται οι 7 χαρακτηριστικές συμπεριφορές που μαρτυρούν τη θέληση της γυναίκα να χωρίσει

Απομακρύνεται συναισθηματικά

Όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα.  Μία γυναίκα που απομακρύνεται συναισθηματικά, μπορεί να προετοιμάζεται για έναν επικείμενο χωρισμό. Βέβαια, η απομάκρυνση αυτή, δεν είναι πάντα εξόφθαλμη και εύκολα αντιληπτή. Αντίθετα, μπορεί να είναι και ανεπαίσθητη, διακριτική. Η γυναίκα δηλαδή μπορεί απλώς να σταματήσει, λίγο-λίγο να εκδηλώνει τα συναισθήματά της.

Υπεραναπληρώνει τη στοργή

Αντίθετα από το τι νομίζετε, η απότομη αλλαγή στην έκφραση της αγάπης, η υπερβολική στοργή μπορεί να είναι ύποπτο σημάδι. Αν δηλαδή, η σύντροφός σας αρχίζει να είναι ασυνήθιστα στοργική, να σας περιβάλλει με αγάπη ενώ δεν το συνήθιζε, τότε αυτό δεν αποτελεί μία θετική αλλαγή. Αντίθετα, ίσως έτσι προσπαθεί να υπερ-αναπληρώσει την αγάπη που λείπει από μέσα της.

Προσπαθεί δηλαδή, να πείσει τον εαυτό της ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη σχέση της, ή μπορεί να πασχίζει ν’ αναπληρώσει τη συναισθηματική απομάκρυνση που αισθάνεται.

Ασφαλώς, καθένας εκφράζει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο. Αν όμως η συμπεριφορά και ο τρόπος έκφρασης αλλάζει, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει και στον τρόπο που βλέπει τη σχέση σας

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τους φίλους παρά για τη σχέση

Όλοι θέλουμε να έχουμε φίλους και, για τους περισσότερους η φιλία είναι κάτι το ανεκτίμητο. Όταν όμως μία γυναίκα βάζει σε προτεραιότητα τους φίλους και αυτό γίνεται συστηματικά ίσως υποδηλώνει ότι έχει αρχίσει να απομακρύνεται.

Ίσως αρχίσει να περνά περισσότερο χρόνο με φίλους, συχνά εις βάρος του ποιοτικού χρόνου μαζί σας. Μπορεί πάλι, οι έξοδοι με φίλους να την ενθουσιάζουν περισσότερο από τα σχέδια που κάνετε μαζί.

Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι ενδεικτική της υποσυνείδητης προσπάθειάς της να προσαρμοστεί στη ζωή και το συναίσθημα μετά τη σχέση. Ενδυναμώνοντας το κοινωνικό της δίκτυο, η γυναίκα διασφαλίζει ότι θα έχει ένα δίκτυο υποστήριξης αν αποφασίσει να χωρίσει.

Όλα είναι θέμα ισορροπίας. Οι φιλίες είναι σημαντικές όμως το ίδιο και οι σχέσεις. Αν λοιπόν νιώθετε παραγκωνισμένος, είναι καιρός να κουβεντιάσετε στα σοβαρά.

Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια

Ίσως, η σύντροφός σας να αποφεύγει ερωτήσεις που αφορούν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ή να λέει ασάφειες όταν αναφέρεται σε μελλοντικές πράξεις. Η αποφυγή της αναφοράς στο κοινό σας μέλλον θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν το σχεδιάζει πλέον μαζί σας.

Συχνά, αποτελεί έναν τρόπο καθυστέρησης της λήψης της απόφασης για τον χωρισμό. Ο Σωκράτης είχε πει ότι, ζωή ανεξέταστη, δεν αξίζει να τη ζεις.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις και, αν μία γυναίκα αποφεύγει να μιλά για το κοινό σας μέλλον, μπορεί να ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας.

Ασκεί έντονη κριτική

Υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα λογικά παράπονα και τη δριμεία κριτική.  Αν νιώθετε την κριτική της γυναίκας σας να γίνεται ολοένα και πιο αιχμηρή εναντίον σας, μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενης δυσαρέσκειας. Μπορεί δηλαδή να βλέπει πλέον μεγεθυμένα τα ελαττώματά σας, ή να χάνει γρηγορότερα την υπομονή της με τις ιδιαιτερότητές σας.

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να μαρτυρούν εσωτερικές συγκρούσεις και προβλήματα στις σχέσεις. Όσο και αν οι διαφωνίες και οι καβγάδες είναι αναπόφευκτα πράγματα στις σχέσεις, όταν η γκρίνια γίνεται καθημερινή κατάσταση, έχει επίπτωση στην ποιότητα της σχέσης.

Δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για τις κοινές δραστηριότητες

Τα κοινά ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητες ενός ζευγαριού ενδυναμώνουν μία σχέση. Όταν μία γυναίκα αρχίζει να αδιαφορεί για τις δραστηριότητες που σας έφερναν πιο κοντά, μπορεί να σας στέλνει το σήμα ότι απομακρύνεται από εσάς.

Μπορεί να έχει χάσει λίγο από τον ενθουσιασμό της, ή ξαφνικά να είναι πολύ απασχολημένη ώστε να κάνετε κάτι παρέα. Η αποσύνδεσή της αυτή, δείχνει με έναν ανεπαίσθητο τρόπο ότι προετοιμάζεται ψυχολογικά για τον χωρισμό.

Αν τυχόν παρατηρήσετε μια τέτοιου είδους αλλαγή, αδράξτε την ευκαιρία και επικοινωνήστε, ώστε να καταλάβετε έγκαιρα τις ανάγκες της.

Έχει εξαφανιστεί το αυθόρμητο συναίσθημα

Στις σχέσεις, βασιζόμαστε συχνά στο ένστικτό μας, το οποίο μας πληροφορεί αν κάτι πηγαίνει καλά ή όχι. Το ένστικτο είναι το ανεξήγητο συναίσθημα που αισθανόμαστε όταν είμαστε με τον σύντροφό μας.

Μία γυναίκα που δεν θέλει να μείνει στη σχέση, μπορεί να δείχνει αδιάφορη, φευγάτη, αφηρημένη ή απούσα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έχει μεγάλη σημασία να μάθετε να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας καθώς, όσο ακατέργαστο και απροσδιόριστο και αν είναι, συχνά επαληθεύεται.

Tip: Κατανοώντας την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων

Τα λεπτά σημάδια που δείχνουν την επιθυμία μίας γυναίκας να φύγει από μία σχέση, δεν είναι απολύτως ακριβή, ούτε αλάνθαστα. Άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ενδέχεται η σημασία των συμπεριφορών να διαφοροποιείται.

Να θυμάστε τη σημασία και την κρισιμότητα της ανοιχτής, ειλικρινούς επικοινωνίας. Αν τυχόν και αναγνωρίσετε τις παραπάνω συμπεριφορές, αυτές μπορεί να σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δείτε την ποιότητα της σχέσης σας, μέσα από μία ουσιαστική συζήτηση.



https://www.enikos.gr/