Τελικά οι γυναίκες φλερτάρουν την σημερινή εποχή; Αν ναι, πώς; (ρωτήσαμε 10 γυναίκες και μας αποκάλυψαν


 Φλερτάρουμε ή θεωρείται πλέον ανδρική υπόθεση το φλερτ; Ρωτήσαμε 10 κοπέλες για το αν φλερτάρουν οι γυναίκες την σημερινή εποχή και μας απάντησαν ή μάλλον μας αποκάλυψαν.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, όμως μέσα από τον τρόπο τον οποίο φλερτάρουν μπορούμε να διακρίνουμε συγκεκριμένους τύπους γυναικών. 

1. Δ, 35 ετών

Θεωρώ ότι φλερτάρουν οι γυναίκες τη σημερινή εποχή. Μέσω βλέμματος, μέσω της ομιλίας (αλλαγή τόνου της φωνής), μέσω γέλιου, μέσα από χειρονομίες και το άγγιγμα. Έχει αλλάξει αρκετά η μορφή του φλερτ και θεωρώ πως αρκετές γυναίκες παίρνουν τις καταστάσεις στα χέρια τους, η κάθε μία για τους προσωπικούς της λόγους και ανάλογα με την έλξη που νιώθει προς το άτομο που την ενδιαφέρει.

2. Μ, 32 ετών

Εννοείται πώς φλερτάρουν! Χαιρετώντας και μιλώντας στο άτομο, κερνώντας ποτό ή διαδικτυακά στέλνοντας μήνυμα ή απαντώντας σε στόρι στο ίνσταγκραμ.

 3. Χ, 36 ετών

Τελικά οι γυναίκες αναγκάστηκαν να φλερτάρουν τη σημερινή εποχή. Όχι γιατί είναι καταναγκαστικό έργο αλλά γιατί η πλειοψηφία των αντρών δεν φλερτάρει πλέον. Είτε γιατί περιμένουν από τη γυναίκα να το κάνει είτε γιατί η ζήτηση από πλευράς τους περιορίζεται μόνο στη κάλυψη σωματικών αναγκών με εφήμερες και καθαρά σεξουαλικές σχέσεις (one night stand), τις οποίες μπορούν να βρουν πολύ εύκολα πλέον. Έχουν αντιστραφεί πλέον οι ρόλοι με τις γυναίκες τις περισσότερες φορές να αναλαμβάνουν το ρόλο του άντρα κυνηγού στη προσπάθεια τους να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο. Και κάπως έτσι χάνεται η μαγεία του παραδοσιακού φλερτ.

 4. Φ, 30 ετών

Φυσικά φλερτάρουν και οι γυναίκες με πολύ παρόμοιο τρόπο αν όχι με τον ίδιο…εξάλλου το φλερτ είναι υπόθεση ανάμεσα σε 2 άτομα! Πρέπει να είναι αμφίδρομο γιατί αλλιώς δεν είναι φλερτ! Φλερτ είναι ακόμη και ένα αστείο σχόλιο ή κάποιου είδους κομπλιμέντο προς το άλλο άτομο.. φλερτ θεωρείται ακόμη και η ανταλλαγή βλέμματος ..πιο πονηρού βλέμματος .. φλερτ θεωρείται και η ανταλλαγή του χαμόγελου σε συνδυασμό με το  βλέμμα

5. Α, 23 ετών

Το φλερτ στις μέρες μας, όπως κι ένα νόμισμα, έχει δύο όψεις. Η μία όψη σχετίζεται με το πόσο εύκολο είναι να πλησιάσεις κάποιον που σε ενδιαφέρει online. Η τεχνολογία όντως κατάφερε να φέρει τους ανθρώπους κοντά χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορεί κιόλας να τους συνδέσει. Όταν δεν υπήρχε η τεχνολογία, οι άνθρωποι βρίσκαν πρωτότυπους τρόπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Ρίσκαραν. Ωστόσο πιστεύω πως η τεχνολογία έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να κινητοποιήσει τις γυναίκες να κάνουν εκείνες το πρώτο βήμα στο φλερτ. Ταυτόχρονα όμως έγινε πιο δύσκολο να γνωρίσεις έναν άνθρωπο στην πραγματική ζωή , το οποίο θα έλεγα αποτελεί την δεύτερη όψη του νομίσματος. Είναι λες και δεν μπορούμε να φλερτάρουμε χωρίς τα social media. Πλησιάζουμε τους ανθρώπους online αλλά στην πραγματική ζωή βρισκόμαστε μίλια μακριά. Συνοψίζοντας, πιστεύω πως η εξέλιξη της τεχνολογίας βοήθησε τις γυναίκες να γίνουν πιο τολμηρές και να πλησιάσουν άτομα που τις ενδιαφέρουν, κάτι το οποίο λίγα χρόνια πίσω θα ήταν ίσως λίγο δύσκολο να συναντήσεις.

6. Γ, 24 ετών

Πιστεύω ότι το φλερτ χρειάζεται να γίνεται κ από τα δυο φύλα .

Στην σημερινή εποχή όμως αν δεν ξεκινήσει το φλερτ η γυναίκα δεν γίνεται τίποτα . Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος φλερτ . Εκ πείρας (?) συνήθως το φλερτ ξεκινάει με τα μάτια και αν δεις ανταπόκριση τότε προχωράς στο επόμενο βήμα.

7. Γ, 25 ετών

Αν φλερτάρουν οι γυναίκες; Φυσικά και φλερτάρουν. Μην σας πω ότι φλερτάρουν περισσότερο από τους άνδρες. Μια γυναίκα όταν ένας άντρας την ελκύει θα κάνει την πρώτη κίνηση στο φλερτ. Η μαγεία του φλερτ από τους περισσότερους άντρες χάθηκε. ΑΝΤΡΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΟ ΦΛΕΡΤ!

8. Δ, 20 ετών

Στην σημερινή εποχή θεωρώ ότι οι γυναίκες έχουν πάρει την σκυτάλη στον τομέα , εφόσον δεν περιμένουν τον “άντρα -κυνηγό ” να τις προσεγγίσει. Πλέον,  διεκδικούν και οι ίδιες αυτό που θέλουν στο φλερτ , αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο από τους άντρες.  Δηλαδή , για τους άντρες μπορεί να πάρει την μορφή “παιχνιδιού ” με λόγια,  ενώ για την γυναίκα αφορά κυρίως ένα “παιχνίδι” μυαλού με μεθοδικές κινήσεις

9. Χ, 31 ετών

Ναι, φλερτάρουν οι γυναίκες! Είτε μόνο με το βλέμμα τους, είτε προσεγγίζοντας λίγο περισσότερο το άτομο που τις ενδιαφέρει, προσπαθώντας να του μιλήσουν και να τον γνωρίσουν καλύτερα!

10. Μ, 26 ετών

Αν και προσπαθώ να μην είμαι προκατειλημένη, θεωρώ ότι οι γυναίκες αναγκάστηκαν να φλερτάρουν γιατί οι άντρες πλέον είναι αδιάφοροι.  Ανήκει πλέον στο παρελθόν το γεγονός ότι ο άντρας πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση.  Αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων ναι και οι γυναίκες πρέπει να φλερτάρουν αλλά όχι όπως οι άντρες, ένα βλέμμα, ένα ζεστό χαμόγελο και η σωστή στάση του σώματος είναι αρκετά θεωρώ για να φλερτάρει μια γυναίκα.  Το μόνο σίγουρο κορίτσια είναι ότι πλέον δεν ζούμε πλέον στην εποχή που ο άνδρας είναι κυνηγός (και δεν εννοώ το κυνήγι ζώων φυσικά). 


ΠΗΓΗ