Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις


Μπορεί μια υποψία απιστίας μέσω social media να βγει αληθινή;

Σημάδια από τα social media ότι σε απατά

Εάν ο σύντροφός σου έχει αρχίσει να απομακρύνεται λίγο, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα την συμπεριφορά του από τις αλλαγές στις διαδικτυακές του συνήθειες. Μπορεί τα likes του Instagram ή του Facebook, να μην φανερώνουν πολλά, ωστόσο υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ των κοινωνικών μέσων και της απιστίας. Και αυτό γιατί, "τα κοινωνικά μέσα έχουν κάνει την απάτη πιο προσιτή", λέει η Theresa Herring, LMFT, θεραπεύτρια ζευγαριών στο Σικάγο. "Αυτό που ξεκινά ως ακίνδυνη επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μια πλήρη συναισθηματική ή/και σωματική υπόθεση."

«Η γυναίκα μου με απάτησε με άλλον – Η απιστία της ήταν η σωτηρία του γάμου μας!»


Η απιστία στα ζευγάρια είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση αφενός μεν για τους λόγους που οδηγούν τον έναν από τους δύο να προχωρήσει σε αυτήν αφετέρου δε για το πόσο εύκολο είναι για τον άλλον να συγχωρήσει ή να διαχειριστεί την προδοσία.


Σε αυτή την ιστορία, ένας σύζυγος εξομολογείται πως ανακάλυψε ο ίδιος την απιστία της συζύγου του και εκείνη αφού την παραδέχτηκε, του είπε ότι το έκανε για να του δώσει ένα μάθημα!

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφό σας είναι παθολογικός ψεύτης


Παθολογικός ψεύτης είναι αυτός που λέει συχνά κι επαναλαμβανόμενα ψέματα για τα οποία δεν υπάρχει κανένα προφανές ψυχολογικό κίνητρο ή εξωτερικό όφελος. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να συνδέετε τους παθολογικούς ψεύτες με τους ανθρώπους που σας πουλάνε φούμαρα με σκοπό να σας εξαπατήσουν.


Εάν ο σύντροφός σας λέει ψέματα απλώς και μόνο επειδή το ψέμα έχει γίνει κομμάτι του – χωρίς πρόθεση να σας βλάψει ή να σας κακοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο – μπορεί να είστε σε σχέση με έναν παθολογικό ψεύτη.

Όταν ο χωρισμός είναι η μόνη διέξοδος


Κάθε χωρισμός είναι ένας συναισθηματικός θάνατος ή ένα κάλεσμα προς τη ζωή;


Όπως και να έχει όταν δύο άνθρωποι χωρίζουν χρειάζονται να περάσουν κάποια στάδια μέχρι να έρθει πάλι ισορροπία. Πολλές φορές τη διαδικασία αυτή την ονομάζω « Δρόμο του Ήρωα ».

Γιατί οι άντρες γυρίζουν όταν τους αγνοείς;


Χθες (και προχθές, και μη σας πω όλη την εβδομάδα που μας πέρασε) παρηγορούσα μία φίλη μου που, εντελώς ξαφνικά, ο επί χρόνια σύντροφός της την παράτησε (ναι, όπως φαντάζεστε και όπως γίνεται συνήθως, χωρίς προφανή λόγο, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πειστικές εξηγήσεις).


Η φίλη μου; Στα πατώματα, παρότι είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, όμορφους και με αυτοπεποίθηση ανθρώπους που ξέρω. Και, όμως, αυτός ο τόσο ξεχωριστός άνθρωπος όλη την εβδομάδα μου έλεγε ότι έχει σκοπό να τρέξει πίσω του, να τον παρακαλέσει, να προσπαθήσει να καταλάβει, να κάνει όποιον συμβιβασμό της ζητηθεί…


Μέγα λάθος!! Γιατί;

Απιστία: 7 άντρες ομολογούν πώς ένιωσαν αφού απάτησαν την γυναίκα τους


Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει ότι ο σύντροφος ή ο άντρας της την έχει απατήσει, τα συναισθήματα που γεννιούνται είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, έντονα και συνήθως φτάνουν στα άκρα. Σοκ, θυμός, πόνος, απογοήτευση, προδοσία. Αρχίζει και αμφιβάλει για το κάθε τι στη ζωή της και κάθε λεπτό ευχάριστων στιγμών μέσα στη σχέση γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη ένα καλοφτιαγμένο ψέμα. Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι.


Η λέξη – ή μάλλον η ερώτηση- κλειδί είναι «πώς». Πως νιώθει αυτός που έχει απατήσει; Πως το έκανε; Πως μπορεί και ζει χωρίς ενοχές;

Δυσθυμία: Είναι περισσότερο ύπουλη και από την κατάθλιψη;

 


Συχνά παραπονιέται κανείς για συνεχή κούραση, χαμηλή ενεργητικότητα, κακή διάθεση, στεναχώρια, προβλήματα ύπνου και φαγητού, δυσκολία στη συγκέντρωση ή στη λήψη αποφάσεων. Όταν αυτά τα συμπτώματα διαρκούν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, για τις περισσότερες μέρες και είτε τα εκφράζει το ίδιο το άτομο είτε τα παρατηρούν οι γύρω του, τότε το όνομα του προβλήματος είναι δυσθυμία.

Τι σημαίνει όταν κάποιος σε βλέπει στον ύπνο του


Αν ψάχνεις στους ονειροκρίτες και στον Καζαμία για να δεις τι σημαίνει το όνειρο που είδε στον ύπνο του το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά και περιελάμβανε κι εσένα, λάθος σου. Η απάντηση που γυρεύεις είναι στις επόμενες γραμμές.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, όταν κάποιος σε δει στον ύπνο του, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου ή σε θέλει (ακόμα ένα πράγμα για να προσθέσουμε στη λίστα με τα πράγματα που κάνει και νομίζεις ότι σε γουστάρει, αλλά δε σημαίνουν τίποτα τέτοιο), αλλά έχει να κάνει με το τι σημαίνεις εσύ για εκείνον, κάπως πιο αφηρημένα.

Γιατί τόσο πολλοί διατηρούν παράλληλες σχέσεις ως «καβάντζες»;

 


Και πώς καταφέρνουν να τις διατηρήσουν χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.


«Καβάντζα» ονομάζεται στην καθομιλουμένη μια σχέση που διατηρούμε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τον «επίσημο» δεσμό μας ή το φλερτ που μας ενδιαφέρει περισσότερο να προχωρήσει. Σήμερα, όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Martin Graff Ph.D., είναι πολύ πιο εύκολο να τη δημιουργήσουμε και να την κρατήσουμε, μέσα από την online επικοινωνία, που είναι πιο άμεση και, κυρίως, πιο διακριτική.

Σε μπερδεύει; Τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν σε βλέπει και τόσο φιλικά!


 Αποκωδικοποιήσαμε τη συμπεριφορά του άντρα που σε θέλει δική του

Εσένα σου αρέσει. Χωρίς αμφιβολία. Σου αρέσεi ο τρόπος που γελάει, o τρόπος που σε κοιτάει, το λακάκι στο μάγουλο του όταν χαμογελάει. Δεν έχετε ανταλλάξει ποτέ κάτι παραπάνω από τις φιλικές συζητήσεις που κάνουν δυο καλοί φίλοι. Αν όμως μέσα σου πιστεύεις ότι κάτι άλλο θέλει από σένα και δεν στο λέει μπορείς να εμπιστευτείς τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν σε θέλει για φίλη απλώς.

Ο θεός να σε φυλάει από τον δειλό άνδρα. Έναν άνθρωπο ανώριμο που θα σου προσφέρει άπλετα μόνο ψυχική φθορά.


Ήρθε η ώρα να μιλήσω και να γράψω για το είδος του άνδρα που μου έκανε την καρδιά κομμάτια. Που για αρκετό καιρό με έριξε σε θλίψη και μου προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά.


Όχι, δεν θα αναφερθώ στον άπιστο, ούτε στον ψεύτη αλλά στον δειλό άνδρα. Σε εκείνον που για να μη φύγει από τη βόλεψή του είναι ικανός να πατήσει πάνω σε ανθρώπους και συναισθήματα απλά για να γίνει το δικό του. Για να μη χαλάσει τη ρουτίνα του, για να μη βγει από τον αυτόματο πιλότο που έχει βάλει τον εαυτό του και την καθημερινότητά του.Άνδρας δειλός. Μια κατηγορία, πολλές ιστορίες να τον συνοδεύουν, πολύς θυμός και δάκρυα από την άλλη πλευρά. 

Πώς θα τον αναγνωρίσεις; Μόνο από ένστικτο ή αν είσαι παθούσα και έμαθες.

Όταν κάποιος σου φερθεί σκάρτα, τον ξεγράφεις από την ζωή σου. Είναι, τόσο απλό


Είναι παρήγορο να συμβαίνει κάτι στη ζωή σου κι αμέσως να τρέχουν φίλοι και γνωστοί να σου σταθούν, να σου πουν αυτά που θέλεις ν’ ακούσεις, να σε στηρίξουν, να σε εμψυχώσουν, να πάρεις τα πάνω σου γενικότερα.

Δεν είναι λοιπόν λίγες οι φορές που έχεις ακούσει: «Δεν άξιζε αγάπη μου. Μην κοιτάς πίσω σου, απλώς προχώρα. Θα το βρει απ’ τη ζωή.» ή «Συγχώρησε και συνέχισε τη ζωή σου. Έχεις μεγάλη καρδιά εσύ!».

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ερωτευτήκαμε λάθος άνθρωπο – Γιατί συμβαίνει αυτό


Υπάρχουν κάποια σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ο σύντροφός μας δεν είναι δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος, συμπεριφορές και στάσεις που ασυνείδητα επιλέγουμε να μην προσέξουμε εγκαίρως. Η κυρία Λίζα Βάρβογλη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια μας αποκαλύπτει όλα τα ύποπτα σημάδια και τους λόγους που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να κρατούν τον σύντροφό τους σε απόσταση